Corona-angst

Zelfhulp voor vaders en moeders die het opvoeden niet te veel willen laten beïnvloeden door corona

Gratis zelfhulpprogramma

Stress en gedoe door corona, veel ouders ervaren dit van tijd tot tijd. Jij misschien ook wel, daarom ben je waarschijnlijk op deze pagina. Of misschien ben je een zorgprofessoinals en heb je een ouder in je spreekkamer, die worstelt met angst om corona te krijgen.  

Anne en ik weten zelf hoe het is om in deze coronaperiode allerlei negatieve en angstige gedachtes en gevoelens bij jezelf op te merken.  Onze ervaringen hebben we daarom verwerkt in een zelfhulpboek voor ouders. Zo kan je aan de slag met je eigen angst, terwijl je niet steeds naar een therapeut toe hoeft. Het zelfhulp programma is gratis en bestaat uit achtergronden over angst (o.m.  cognitieve gedragstherapie & mindfulness) en opdrachten. 

Online behandelprogramma. Start woensdag 3 juni

Vind je het prettig om het zelfhulpprogramma onder begeleiding van ervaren psychologen uit te voeren? Dat kan vanaf woensdag 3 juni.  

Anne Vink (GZ-psycholoog) en Zillah Holtkamp (GZ-psycholoog & IMH-specialist) zullen de online community begeleiding. De stappen uit de zelfhulpmodule worden aangevuld met extra opdrachten, filmpjes en 3x een online groepsessie. Bovendien leer je van de ervaringen van de andere deelnemers. 

 

Hoe gaan we te werk?

Je krijgt 6 weken toegang tot een besloten online community. Daar zul je ook anderen treffen en wij zullen daar meerdere keren per week informatie en inspiratie op posten en jullie vragen beantwoorden. De opbouw van het programma is als volgt:

Week 1: woensdag 3 juni om 20.00 uur. We starten samen en leggen uit hoe angst werkt en hoe je dit kan doorbreken. 
Week 2: je gaat aan de slag met denken
Week 3: je gaat aan de slag met voelen
Week 4: woensdag 24 juni om 20.00 uur. Je gaat aan de slag om je gedrag te doorbreken, wij helpen je om je eigen plan te maken!
Week 5: we hebben aandacht voor de relatie tussen angst en je rol als opvoeder
Week 6: woensdag 8 juli om 20.00 uur. Hoe houd je je nieuwe gedrag vast?

Kosten
Het traject wordt begeleid door 2 ervaren GZ-psychologen geregistreed in de wet BIG. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn dat je het programma vergoed krijgt van je zorgverzekeraar. Het is daarbij wel belangrijk dat je een verwijzing van je huisarts hebt. Ook is het goed om vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen of je vergoeding krijgt. Deze online behandelgroep voor angstaanpak behoort tot de ongecontracteerde zorg. Het kan zijn dat ze je daarbij om een nummer vragen. Dit programma valt onder de Basis GGZ kort (180001). Als je behoefte hebt om tussendoor ook individuele sessies te hebben, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Dan kan het zijn dat je gebruik moet maken van Basis GGZ middel (180002).  Onze AGB-code is 94101372. Houd bij het indienen van een nota bij je zorgverzekering, wel rekening met de eigen bijdrage voor je eigen risico.

De kosten voor het 6 wekelijkse programma zijn €79,95. Wij zorgen voor een gespecifeerde factuur, die je indien nodig kan indienen bij je zorgverzekeraar. 

Aanmelden
Wil jij meedoen aan dit programma? Dan mag je een mailtje sturen naar zillah@imhnederland.nl. We nemen dan contact met je op over het vervolg. 

 

Over ons

Mijn naam is Anne Vink. Als GZ-psycholoog werk ik veel met jonge gezinnen. Daar krijg ik ook regelmatig te maken met ouders die angst - en stemmingsklachten hebben. Bovendien ben ik zelf moeder en heb ook ik tijdens de coronaperiode ervaren wat al die veranderingen met je doen. Dus ja, ik begrijp je en help je graag om over deze angst heen. 

Mijn naam is Zillah Holtkamp en ik ben moeder & GZ- psycholoog. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al snel voorzichtig en angstig ben. Dus ja...toen corona in Nederland kwam wou ik me het liefst 24/7 opsluiten in huis. Maar dat is nogal ingewikkeld met 2 kinderen, want je wil niet dat zij ook bang worden voor een griepvirus. Dus ik ging actief aan de slag met mijn angst...en het heeft geholpen! Daarom deel ik graag mijn ervaring met je. 

Vrijblijvend advies & individuele behandeling

Merk je klachten bij jezelf, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn en of zelfhulp voldoende bij je aansluit? Je kan ons ook bellen. Ons adviesteam staat voor je klaar en denkt vrijblijvend met je mee. 

Aan ons platform zijn deskundige BIG-geregistreerde psychologen verbonden, die veel ervaring hebben in de ondersteuning van ouders met (jonge) kinderen. Zij bieden online ondersteuning en behandeling. Indien je huisarts naar ons verwijst, zijn er bovendien mogelijkheden dat je behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Tarief als je zelf betaalt:
Soms heb je vragen of loop je ergens tegenaan, maar valt dit allemaal niet onder een diagnose van de zorgverzekeraar of gemeente. Je komt voor hen dan niet in aanmerking voor vergoede zorg, maar je wil wel graag dat we met je meedenken of een behandeling met je oppakken. Dit kan. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig van je huisarts.

De kosten van de psycholoog betaal je dan per consult. Een half uur consult kost €47,50,  een consult van 60 minuten (inclusief verslaglegging) is €95,-. Uiteraard gaan we vooraf eerst met je in gesprek om kennis te maken en om je vragen te horen. We noemen dat ook wel het intakegesprek. Het intakegesprek is circa 30 minuten en is kosteloos.  

Antwoord op jouw vraag?

Heb jij nog een andere vraag over je zwangerschap, de opvoeding van je kleintje of over je rol als ouder? Je kan hiervoor bij je huisarts of consultatiebureau-arts terecht. Wil je onafhankelijk advies, of weten welke expert jou verder kan helpen, dan mag je gerust met het adviesteam van IMH Nederland bellen. Wij staan dagelijks voor je klaar.

IMH Adviesteam

Volg ons ook op social media