Ga naar de inhoud

Corona-angst

Zelfhulp voor vaders en moeders die het opvoeden niet te veel willen laten beïnvloeden door corona

Gratis zelfhulpprogramma

Stress en gedoe door corona, veel ouders ervaren dit van tijd tot tijd. Jij misschien ook wel, daarom ben je waarschijnlijk op deze pagina. Of misschien ben je een zorgprofessoinals en heb je een ouder in je spreekkamer, die worstelt met angst om corona te krijgen.  

Anne en ik weten zelf hoe het is om in deze coronaperiode allerlei negatieve en angstige gedachtes en gevoelens bij jezelf op te merken.  Onze ervaringen hebben we daarom verwerkt in een zelfhulpboek voor ouders. Zo kan je aan de slag met je eigen angst, terwijl je niet steeds naar een therapeut toe hoeft. Het zelfhulp programma is gratis en bestaat uit achtergronden over angst (o.m.  cognitieve gedragstherapie & mindfulness) en opdrachten. 

Over ons

Anne Vink

Mijn naam is Anne Vink. Als GZ-psycholoog werk ik veel met jonge gezinnen. Daar krijg ik ook regelmatig te maken met ouders die angst - en stemmingsklachten hebben. Bovendien ben ik zelf moeder en heb ook ik tijdens de coronaperiode ervaren wat al die veranderingen met je doen. Dus ja, ik begrijp je en help je graag om over deze angst heen. 

Mijn naam is Zillah Holtkamp en ik ben moeder & GZ- psycholoog. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al snel voorzichtig en angstig ben. Dus ja...toen corona in Nederland kwam wou ik me het liefst 24/7 opsluiten in huis. Maar dat is nogal ingewikkeld met 2 kinderen, want je wil niet dat zij ook bang worden voor een griepvirus. Dus ik ging actief aan de slag met mijn angst...en het heeft geholpen! Daarom deel ik graag mijn ervaring met je. 

Vrijblijvend advies & individuele behandeling

Merk je klachten bij jezelf, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn en of zelfhulp voldoende bij je aansluit? Je kan ons ook bellen. Ons adviesteam staat voor je klaar en denkt vrijblijvend met je mee. 

Aan ons platform zijn deskundige BIG-geregistreerde psychologen verbonden, die veel ervaring hebben in de ondersteuning van ouders met (jonge) kinderen. Zij bieden online ondersteuning en behandeling. Indien je huisarts naar ons verwijst, zijn er bovendien mogelijkheden dat je behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Tarief als je zelf betaalt:
Soms heb je vragen of loop je ergens tegenaan, maar valt dit allemaal niet onder een diagnose van de zorgverzekeraar of gemeente. Je komt voor hen dan niet in aanmerking voor vergoede zorg, maar je wil wel graag dat we met je meedenken of een behandeling met je oppakken. Dit kan. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig van je huisarts.

De kosten van de psycholoog betaal je dan per consult. Een half uur consult kost €47,50,  een consult van 60 minuten (inclusief verslaglegging) is €95,-. Uiteraard gaan we vooraf eerst met je in gesprek om kennis te maken en om je vragen te horen. We noemen dat ook wel het intakegesprek. Het intakegesprek is circa 30 minuten en is kosteloos.  

Antwoord op jouw vraag?

Heb jij nog een andere vraag over je zwangerschap, de opvoeding van je kleintje of over je rol als ouder? Je kan hiervoor bij je huisarts of consultatiebureau-arts terecht. Wil je onafhankelijk advies, of weten welke expert jou verder kan helpen, dan mag je gerust met het adviesteam van IMH Nederland bellen. Wij staan dagelijks voor je klaar.

IMH Adviesteam

Volg ons ook op social media