Ga naar de inhoud

Yogadocent

Wat doet een yogadocent

Door alle moderne technieken en drukte in onze Westerse maatschappij, zie je dat mensen steeds meer behoefte krijgen aan rust en verbinding.  Yoga heeft als doel om meer verbinding te maken tussen je lichaam en je geest, maar yoga kan je ook inzetten om meer in verbinding te komen met je kleintje. Zo lees je tegenwoordig meer over zwangerschapsyoga en ouder – en kind yoga.

Yoga is een manier om met aandacht te bewegen en contact te maken. Contact met jezelf of met de ander. Yoga is er in vele stromingen, van heel rustig tot heel kracht. Om yogadocent te kunnen worden, kun je dan ook verschillende opleidingen volgen. De beroepsvereniging Yoga Nederland, bewaakt de kwaliteit van haar leden. Omdat er zoveel verschillende stromingen yoga zijn, staan niet alle gediplomeerde yogadocenten op hun kaart maar ook bij andere beroepsverenigingen.  Als je yogadocent bent, kun je je daarna specialiseren voor bijvoorbeeld zwangerschapsyoga of ouder- en kind yoga.

Zwangerschapsyoga

Tijdens een yogales maak je gebruik van allerlei houdingen. Hierdoor oefenen je je bewust te worden van je lichaam, oefen je met kracht, balans en lenigheid. Ook heel belangrijk, je bent mentaal bezig met hoe je met je lichaam om gaat. Bij zwangerschapsyoga is er extra aandacht voor je bekkengebied, soepel blijven tijdens de zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Ook heb je tijdens de les bewust aandacht voor de baby die in je buik groeit.

Baby yoga

Als je kleintje een paar maanden oud is, kan je samen ontspannen yoga met elkaar doen.  Je leert hoe je samen met je baby kan bewegen, spelen en aandacht kan hebben voor elkaar. Je band met je kind versterkt erdoor.

Ouder-kind yoga

Is yoga een vorm die bij jullie past, dan kan je mee doen aan ouder-kind yoga. Doordat je kind al wat ouder is, kan je samen houdingen oefenen. Het werkt op je spieren, balans en aandacht voor elkaar.

Vanuit de gedachte van Infant Mental Health en met aandacht contact maken met je baby – en kind, werken we graag samen met yogadocenten. Binnen onze lokale netwerken proberen we dan ook in contact te komen met docenten die zwangerschaps – en ouder en kind yoga geven.


Kunnen we met je meedenken? Neem contact met ons op!

Wil jij IMH materialen altijd bij de hand hebben? Tot 1 maart kun je bij ons een fysieke map met daarin een overzicht van IMH vaardigheden, modellen en materialen verkrijgen. Lees meer