Ga naar de inhoud

Weerstand verbeteren bij jonge kinderen door IMH blended care

Hoewel jonge kinderen het zelf niet kunnen uiten, weten we uit onderzoeken dat stress uit hun omgeving allerlei effecten kan hebben op hun ontwikkeling. Uit recent onderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag van Ziekenhuisgroep Twente bleek dat er een mogelijk verband is tussen weerstand van jonge kinderen en stress en onrust binnen het pedagogisch klimaat. Het is een aanknopingspunt geworden om te zien of ouders van deze groep kinderen geholpen kunnen worden door meer informatie te krijgen over opvoeding, rust en uitleg over ouder-kind interactiepatronen.

Studente Nina Bosch, van de Rijksuniversiteit Groningen, ondersteunt kinderarts Ellen van der Gaag en IMH Nederland daarbij. Samen ontwikkelen we digitale tools voor ziekenhuizen om ouders meer uitleg te geven over principes uit de Infant Mental Health in relatie met de gezondheidsklachten van hun kind. De tools worden als een soort databank gebouwd in JouwOmgeving. Het is dan mogelijk om per gezin te kijken aan welke informatie of thuiswerkopdrachten er behoefte is. Vanaf november gaan we hiermee proefdraaien. 

Heb jij ervaring met dit onderwerp of heb je handige tools die jij met ouders deelt en waar ook anderen gebruik van mogen maken? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@imhnederland.nl

Een greep uit ons aanbod

Samenwerking

Nieuwsbrief