Webinar Zwangerschap, transitie ouderschap en de impact van corona

Veel (aanstaande) ouders hebben door het wegvallen van bestaande structuren tijdens de coronacrisis onrust en stress ervaren. Zo werd de fysieke geboortezorg beperkt bij verloskundigen en gynaecologen. Ook mochten partners mochten niet mee en moest kraambezoek en sociale contacten anders worde vorm gegeven. Dit heeft tot onzekerheid en verhoogde stress geleid bij veel zwangere en kraamvrouwen. Om holding te bieden, heeft Merith vanaf maart in Nederland online community groepen voor zwangeren opgezet. Tijdens de webinar staat ze stil bij de opbrengsten van de community, bij thema’s die zwangeren veel in brachten als ook bij de mogelijke effecten die dit kan op hebben op de middenlange en langere termijn.

Praktische informatie

Spreker: Merith Cohen de Lara
Datum: Dinsdag 29 september 2020 16:00 – 17:00 uur

Lengte: De webinar bedraagt 1 uur. 

Kosten: Elke webinar kost €29,95,- 
IMH Nederland is CRKBO geregistreerd, waardoor er geen BTW over het bedrag betaald hoeft te worden.

Schrijf jij je tegelijk in voor alle vier webinars, dan krijg je korting en betaal je €109,80  i.p.v. €119,80. 
Organisaties die 10 of meer medewerkers tegelijk willen inschrijven, kunnen contact (mail naar info@imhnederland.nl) met ons opnemen voor pakketprijzen. Het is mogelijk om de webinars op een ander moment te bekijken 

Opname: De webinars worden opgenomen. Ben je verhinderd, laat het gerust weten. Heb jij je ingeschreven, dan krijg je nadien van ons een link en kan je de webinar terugzien. Inschrijven voor de webinars is mogelijk tot 31 oktober. Het terugkijken van de webinars is mogelijk tot 30 november.

Over de spreker:
Merith Cohen de Lara werkt sinds 2000 als vrijgevestigd psycholoog. Ze heeft veel ervaring met kortdurende psychologische behandelingen en combineert daarbij technieken uit de cognitieve gedragstherapie en EMDR met inzichtgevende gesprekken. Tevens is zij oprichter en directeur van Psyche en Zwangerschap.

Vooropleidingseisen

Niveau: HBO+ en WO.

Er wordt verwacht dat de deelnemer minimaal geringe kennis heeft van of bekend is met de term en visie van Infant Mental Health. 

Doelgroep: Orthopedagogen, Orthopedagogen-Generalist, Psychologen, GZ-psychologen, Klinische psychologen, Maatschappelijk werkers, Psychotherapeuten, Vaktherapeuten, Artsen, Jeugdartsen, Jeugdverpleegkundigen, Jeugdzorgwerker, Social Workers, Psychiaters, Jeugdverpleegkundigen, Jeugdregisseurs, Verloskundigen

Leerdoelen

Na afloop weet de cursist:

  1. hoe corona het aanstaande ouderschap beïnvloedt.
  2. hoe corona de ontwikkeling van het zeer jonge kind kan beïnvloeden
  3. welke aspecten samenhangen met (zelf)regulatie, acceptatie en rouw bij aanstaande ouders die in coronatijd een baby verwachten
  4. waar risicofactoren binnen de ketenzorg van geboortezorg liggen
  5. welke tools je als hulpverlener hebt om aanstaande ouders te ondersteunen bij de transitie naar het ouderschap in tijden van corona

Voorbereiding

Er is geen voorbereiding vereist voor deze webinar.

Onderstaande filmpjes zijn (vrijblijvend) om je te verdiepen in Infant Mental Health

Accreditatie

De webinnarreeks is SKJ geaccrediteerd: 4.25 punten

NB! De accreditatie geldt alleen bij inschrijving voor alle vier de webinars. Dus alleen indien er een pakket afgenomen wordt, komt een deelnemer in aanmerking voor de accreditatie, niet per losse webinar.

* IMH Nederland kan niet garanderen of er daadwerkelijk accreditatie toegekend wordt.

 

Toetsing

Indien je in aanmerking wil komen voor de accreditatie zal er een online toets met 3 multiple choice vragen worden gesteld (dit wordt opgenomen in een totaal toets van 12 vragen over de 4 webinars. Daarbij moet 80% van de antwoorden goed zijn)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden, onderaan de pagina is het aanmeldformulier te vinden.

Nieuwsbrief

Nominatie VROEG-prijs

Ook interessant

Samenwerking

Vroeg_rgb_3840-768x377-1.png

Agenda

januari 2021
februari 2021
maart 2021
Geen evenementen gevonden!
Meer laden