Webinar Infant Mental Health en crisiszorg in Nederland: wat hebben we hier in Nederland te doen?

In de webinar van Judith stellen we (het voorkomen van) crisiszorg bij aanstaande ouders en gezinnen met jonge kinderen centraal. Van welke hulpvragen van gezinnen lig jij wakker? Hoe zorg je dat gezinnen in crisis adequate ondersteuning krijgen? Hoe reguleer jij jezelf en jouw team in het werk met crisisgezinnen? Tijdens de webinar ga je ontdekken welke psychosociale crisisvragen binnen Infant Mental Health vaak voorkomen, hoe je dit aanpakt en welke handvatten jouw kunnen helpen om crisis te voorkomen. Waar kunnen werkzame bestanddelen van de ondersteuning door 113 zelfmoordpreventie ook van invloed zijn binnen crisiszorg van gezinnen met jonge kinderen en wat kun je daarvan meenemen naar de ketenzorg in jouw regio.

Praktische informatie

Spreker: Judith de Heus
Datum: Vrijdag 9 oktober 2020 09:30 – 10:30 uur

Lengte: De webinar bedraagt 1 uur.

Kosten: Elke webinar kost €29,95,- 
IMH Nederland is CRKBO geregistreerd, waardoor er geen BTW over het bedrag betaald hoeft te worden.

Schrijf jij je tegelijk in voor alle vier webinars, dan krijg je korting en betaal je €109,80  i.p.v. €119,80.
Organisaties die 10 of meer medewerkers tegelijk willen inschrijven, kunnen contact (mail naar info@imhnederland.nl) met ons opnemen voor pakketprijzen. Het is mogelijk om de webinars op een ander moment te bekijken 

Opname: De webinars worden opgenomen. Ben je verhinderd, laat het gerust weten. Heb jij je ingeschreven, dan krijg je nadien van ons een link en kan je de webinar terugzien. Inschrijven voor de webinars is mogelijk tot 31 oktober. Het terugkijken van de webinars is mogelijk tot 30 november

Over de spreker:
Judith de Heus (1977) is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Naast haar werk in haar eigen praktijk is Judith als regiodirecteur verantwoordelijk voor de hulpverlening bij Mentaal Beter. Judith startte haar loopbaan als psycholoog en speltherapeut en werkte als gz-psycholoog bij Lijn5 en Max Ernst. Ze heeft veel ervaring in poliklinische behandelingen en psychodiagnostiek bij kinderen, jongeren en jong volwassenen en zette meerdere poli’s op. Bij Dimence specialiseerde ze zich tot klinisch psycholoog en deed veel psychologische en psychotherapeutische behandelingen en (neuro)psychologische diagnostiek bij infants, kinderen en jongeren met uiteenlopende klachten (gedragsproblemen, depressie, autisme, ADHD, trauma en persoonlijkheidsstoornissen). Ook zette ze een divisiebreed diagnostiekcentrum op.

Bij 113 was Judith verantwoordelijk voor het online hulpaanbod dat bestaat uit verschillende vormen van contact, zoals de 24/7 hulplijn, een collegiale overleglijn en kortdurende behandeling door psychologen en GZ-psychologen. Uniek is dat bij 113 Zelfmoordpreventie professionele hulpverleners intensief samenwerken met meer dan 150 vrijwilligers. Onder leiding van Judith heeft 113 Zelfmoordpreventie een enorme groei doorgemaakt en landelijke bekendheid gekregen.

Vooropleidingseisen

Niveau: HBO+ en WO.

Er wordt verwacht dat de deelnemer minimaal geringe kennis heeft van of bekend is met de term en visie van Infant Mental Health. 

Doelgroep: Orthopedagogen, Orthopedagogen-Generalist, Psychologen, GZ-psychologen, Klinische psychologen, Maatschappelijk werkers, Psychotherapeuten, Vaktherapeuten, Artsen, Jeugdartsen, Jeugdverpleegkundigen, Jeugdzorgwerker, Social Workers, Psychiaters, Jeugdverpleegkundigen, Jeugdregisseurs, Verloskundigen

Leerdoelen

Na afloop weet de cursist:

  1. welke factoren een belangrijke rol spelen bij crisiszorg binnen Infant Mental Health
  2. wat de risicofactoren bij specifieke doelgroepen, zoals zwangeren, gezinnen postpartum en gezinnen met dreumesen, peuters/kleuters zijn.
  3. welke afwegingen je kunt maken bij crisis in gezinnen met jonge kinderen, enerzijds voor de ouder in crisis en anderzijds voor de crisis bij het kind.
  4. welke handvatten je als hulpverlener hebt om (aanstaande) ouders te ondersteunen bij (het voorkomen van) crisis.
  5. hoe je ouder en kind online kan ondersteunen tijdens crisis en waar ook de grens van online ondersteuning ligt.
  6. welke nazorg je kan inzetten.

Voorbereiding

Er is geen voorbereiding vereist voor deze webinar.

Onderstaande filmpjes zijn (vrijblijvend) om je te verdiepen in Infant Mental Health

Accreditatie

De webinnarreeks is SKJ geaccrediteerd: 4.25 punten

NB! De accreditatie geldt alleen bij inschrijving voor alle vier de webinars. Dus alleen indien er een pakket afgenomen wordt, komt een deelnemer in aanmerking voor de accreditatie, niet per losse webinar.

* IMH Nederland kan niet garanderen of er daadwerkelijk accreditatie toegekend wordt.

Toetsing

Indien je in aanmerking wil komen voor de accreditatie zal er een online toets met 3 multiple choice vragen worden gesteld (dit wordt opgenomen in een totaal toets van 12 vragen over de 4 webinars. Daarbij moet 80% van de antwoorden goed zijn)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden, onderaan de pagina is het aanmeldformulier te vinden.

Nieuwsbrief

Nominatie VROEG-prijs

Ook interessant

Samenwerking

Vroeg_rgb_3840-768x377-1.png

Agenda

januari 2021
februari 2021
maart 2021
Geen evenementen gevonden!
Meer laden