Ga naar de inhoud

Wat doet een kindertolk nu precies? – DIKOCoaching in het zonnetje

Wat doet een kindertolk nu precies? De kortste manier om het te omschrijven is dat een kindertolk het gedrag van je kind vertaalt naar een boodschap voor jou als ouder/opvoeder. Zit jij weleens te denken: Waarom doet mijn kind dit? Waarom gedraagt hij/zij zich zo? Zit er iets achter? Ben jij nieuwsgierig of je kind je iets wil vertellen met zijn gedrag? Een kindertolk kan je inzicht geven en bewust maken van wat je kind je wilt vertellen met zijn/haar gedrag.

Gedrag vertalen naar een boodschap van je kind voor jou

Jij en je kind zijn met elkaar verbonden en dat zien we in alles. Ze spiegelen onze mooie kanten en onze pijnpunten en nog veel meer. Je herkent het spiegelen vast wel, dat ze dezelfde woorden gebruiken als jou, of dezelfde houding/gebaren.

En als ik jou vraag wat jij het liefst wil voor je kind. Dan is dat natuurlijk dat ze gelukkig zijn! Wat denk jij dat je kind voor jou wil? Natuurlijk ook, dat jij gelukkig bent! Hoe kan je kind jou het beste bereiken, helemaal als je kind zelf nog niet de woorden heeft. Met zijn/haar gedrag!

Dit gedrag van je kind kan een kindertolk op methodische wijze vertalen naar een boodschap van je kind voor jou. Door deze methode in te zetten kan er een nog betere verbinding ontstaan tussen jou als opvoeder/ouder en je kind. De methode heeft namelijk als doel dat jij door de spiegel van je kind dichter bij jezelf kan komen. Daarna kan jij jezelf en je kind beter geven wat jullie nodig hebben. Er ontstaat dus een betere verbinding tussen jou en je kind. 

Wanneer ga je naar een kindertolk?

Je kan bij de volgende problemen eens denken om naar een kindertolk te gaan: Je kind zit niet lekker in zijn vel, is onzeker, angstig, gevoelig, wordt gepest, heeft boze buien, zindelijkheidsproblemen of slaapproblemen. Naast dat het vanzelfsprekend verstandig is om bij sommige van deze problemen ook de huisarts te raadplegen.

Hoe ziet het traject eruit bij DIKOcoaching?

Het kindertolken is opgebouwd uit drie gesprekken met jou als ouder/opvoeder. Je komt dus zonder je kind bij mij op een intakegesprek. Je ontlast je kind dus bij deze methode omdat deze niet mee hoeft naar de afspraken. Jij doet jouw verhaal over je kind. Je krijgt hiervoor uitgebreid de tijd en daarnaast stel ik je diverse vragen.

Ik ga jouw verhaal volgens de methode vertalen en in het tweede gesprek ga ik weer met jou aan de slag. Ik geef je de vertaling van het gedrag van jouw kind. Door het kindertolken ga je compleet anders kijken naar het gedrag van je kind.

Daarna vindt er een derde afrondend gesprek met de ouder/opvoeder plaats. Je zult merken dat door zelf te veranderen, je kind mee kan veranderen. Heb je hierbij nog extra ondersteuning nodig, dan kan jouw gezin ook gebruik maken van mijn kindercoach/ouderbegeleider vaardigheden. 

Reacties van ouders over DIKOCoaching: 
‘De zindelijkheidsproblemen zijn over’

‘Ik heb weer contact met mijn kind’
‘Mijn dochter heeft meer zelfvertrouwen’
‘Hij handelt nu veel zelfstandiger’
‘De boze buien komen nog zelden voor en als ze voorkomen weten we nu hoe we ermee om moeten gaan’
‘De rust is teruggekeerd in huis’
‘Mijn zoon valt weer zelf in slaap’

Ook meer in verbinding komen met je kind? Kijk dan in de spiegel bij mij als kindertolk! Voor meer informatie over mijn coachpraktijk en het kindertolken kan je terecht op mijn site: www.DIKOcoaching.nl

Een greep uit ons aanbod

Samenwerking

Nieuwsbrief