Ga naar de inhoud

Voorkomen van kindermishandeling

05-03-2020 Uit onderzoek weten we dat ouders met jonge kinderen zich vaker gestresst voelen, vermoeid zijn, dat het ouderschap ze kan overvallen en dat er mede daardoor een verhoogde kans is op kindermishandeling. In Twente willen we hier aandacht voor en willen we dat bij de plekken waar jonge ouders komen, sneller ondersteuning gevonden kan worden bij dit moeilijke onderwerp. Want als ouder is het vaak moeilijk toegeven dat het thuis allemaal niet lukt.

We vinden het dan ook belangrijk dat professionals die te maken hebben met ouders – en jonge kinderen oog houden voor kindermishandeling. En dat ze zich bekwaam voelen om dit laagdrempelig te bespreken met ouders. Bovendien willen we, als er sprake is geweest van kindermishandeling op (zeer) jonge leeftijd, dat de juiste behandeling plaats vindt.

Daarom zijn we samen met de JGZ, de gemeente en professionals uit het veld een aanvraag voor een onderzoeksplan aan het schrijven. Verder geven we scholing in de regio aan professionals die te werken met jonge gezinnen.

Een greep uit ons aanbod

Samenwerking

Nieuwsbrief