Scholing en bijeenkomsten in Twente

 

Masterclass Kindermishandeling - en Kindermisbruik bij baby's en jonge kinderen. Lees meer
Deze scholing is vol. Aanmelden voor maart 2020 kan nu

 

IMH-basismodule 1 start in februari 2020 voor de 3e keer in Twente. Interesse, doe alvast een vooraanmelding!  Lees meer

IMH-scholing, workshops, supervisie en  intervisie.
Interesse om iets samen te organiseren? Bekijk ons aanbod! 

UITGELICHT

 

 

Centrum voor meervoudige ontwikkelingsproblemen
Accare - Aveleijn - Jarabee - Karakter - Kentalis - MST - Roessingh - ZGT

 

Kort nieuws uit Twente

Ketensamenwerking onrustige baby start in Twente

16-09-2019 Aftrap ketensamenwerking onrustige baby in Twente. Met dank aan IMH Nederland leden: Hellen Kotte (Dinkelland), Diane Wulms (Enschede), Marika Buil (Almelo), Else Hemeltjen (Hengelo) en kinderarts Ellen van der Kroft (ZGT), revalidatie-arts Cathrien van Groningen (Roessingh) en psycholoog Anneke Smeets (MST) gaan we in 5 gemeenten starten met 1e lijns IMH-teams.

Tweede opleidingsgroep basismodule IMH gestart

01-09-2019 Op 27 augustus is de tweede opleidingsgroep basismodule Infant Mental Health gestart in Twente. Een gemêleerde groep, van verlos - en verpleegkunde tot orthopedagogiek en onderwijs, ging enthousiast aan de slag met babypoppen. Oefenen in vaardigheden en attitude hebben een centrale plek in de lessen. Hoofddocent Marilene de Zeeuw kiest namelijk voor een praktische aanpak zodat je in je werk gelijk met IMH aan de slag kan.

Onderzoek: verbeteren gebruik diagnostiekverslag

01-09-2019 In ons werk komen we veel psychologisch onderzoek tegen. Wij willen de kwaliteit hiervan in beeld brengen. Wij vragen ons namelijk af, wat van al die rapportage in de praktijk gebruikt wordt? Daarom starten Esmee van der Voort en Laura Kooij onderzoek. Zij willen weten of professionals die vroegsignaleren, zoals leidsters, leerkrachten en IB-ers, na hun verwijzing van jeugdzorg antwoord krijgen op hun vragen. Over een paar maanden delen we onze conclusies.

Onderzoek Twentse gezinnen met EMB-kind

30-08-2019 Helaas blijkt dat ouders van kinderen met een verstandelijke beperking zich in Twente nog weinig gehoord voelen. Ze willen graag dat er meer en beter zicht komt op wat hun kinderen en hun gezinnen nodig hebben. Demi Siemerink deed het afgelopen half onderzoek en kwam in contact met 25 gezinnen. De zorg in Twente blijkt vooral gericht op het kind en er is nog weinig oog voor hetgeen ouders zelf nodig hebben. Ouders ervaren psychische klachten, maar weten niet waar ze terecht kunnen.  Demi heeft een blog geschreven met leestips en websites EMB voor ouders en mogelijkheden voor opvang en ontlasting. Op onze pagina Ernstige Meervoudige Beperkingen lees je meer over EMB. 

IMH-consulenten route Twente

01-09-2019 Inmiddels zijn er twee basismodules gestart in Twente. RINO Utrecht onderzoekt de mogelijkheden om in 2020 wederom een basismodule te starten en aansluiten een IMH-consulenten route te starten medio 2020.  Wil je meedoen of meer weten? Stuur ons een mailtje

Postpartum Depressie in Twente

28-08-2019 In april 2019 hebben wij een Meetup gehouden in het teken van postpartum (postnatale) depressie. Met 30 professionals hebben we nagedacht over een betere zorgketen. IMH Nederland heeft een pagina Postpartum Depressie aangemaakt, waarbij ook ruimte gemaakt is voor expertise uit de regio. Zien hoe het geworden is, klik hier. Mis jij informatie? Laat het ons weten en wij zetten het erbij op.