Teesinkbeek Kinderfysio

Kinderen moeten lekker kunnen bewegen, liefst samen met andere kinderen. Soms lukt dat niet omdat een kind bepaalde vaardigheden (nog) niet goed beheerst, onhandig of bijvoorbeeld angstig is. Door te kijken naar het totale functioneren van een kind in zijn/haar omgeving kan geoefend worden aan de hand van een, op maat gemaakt, behandelplan. Een kind krijgt dan weer vertrouwen in het eigen kunnen en doet en durft weer meer.

Hulpvragen
Een voorkeurshouding naar 1 kant, asymmetrie, met eventueel afplatting van de schedel. Opvallende motoriek of gedrag: huilbaby, onrustig, billenschuiver. Slap of juist overstrekken. Vertraagde ontwikkeling, later kruipen of gaan lopen. Angst bij bewegen, ziekte of beperking, veel vallen of struikelen, overprikkeld, poep – & plasproblemen. Achterstand in fijne motoriek/schrijfproblemen, orthopedische klachten en (sport)blessures.

Behandelaanbod
De behandeling is gericht op de hulpvraag van het kind en zijn omgeving (ouders, school) en altijd in nauw overleg met degenen die bij de hulpvraag betrokken zijn. Door het oefenen van motorische vaardigheden krijgt het kind meer zelfvertrouwen. Het doel is dat het kind beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving. Ook kunnen er tips worden gegeven en sport-, spel- en oefenadviezen. Zwangerfit, Mamafit, Babymassage. 

 

Contact gegevens

Teesinkbeek Kinderfysio
info@teesinkbeek-kinderfysio.nl
06 33 64 94 50
www.teesinkbeek-kinderfysio.nl

Paramedisch centrum “De Bleekerij”
Boekelose Stoomblekerij 15
7548 ED  Boekelo

Ylva Lemmers
Kinderfysiotherapeut