Ga naar de inhoud

Revalidatiearts

Revalidatieartsen zijn artsen die zich na de basisopleiding tot arts gespecialiseerd hebben in bewegingsproblematiek en het zenuwstelsel. Daarbij richt een revalidatiearts zich op het verminderen, opheffen of zo mogelijk voorkomen van de gevolgen van ziekten of aandoeningen. Centraal staat de patiënt zoveel mogelijk te ondersteunen in hun zelfstandigheid. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) staat nadere informatie over de expertise van de revalidatiearts.

Revalidatieartsen worden breed opgeleid in diagnostiek, behandeling en het bevorderen van participatie van jong tot oud. Er zijn revalidatieartsen met de specialisatie kinderrevalidatie. Kinderen ervaren een ziekte of aangeboren aandoening anders dan volwassenen. Een kind kan bijvoorbeeld moeite hebben met alledaagse vaardigheden zoals lopen, eten, contact maken met anderen en leren op school.

Kinderrevalidatie biedt praktische oplossingen en helpt kinderen op een manier die bij de leeftijd van het kind past. Op de website van  Revalidatie Nederland  staat nader beschreven wat de kinderrevalidatiearts kan betekenen voor ouders en kind. Ook staat er een overzicht van ziekten en aandoeningen waarvoor de kinderrevalidatiearts betrokken kan worden.


Kunnen we met je meedenken? Neem contact met ons op!