Professionals

Infant Mental Health voor zorgverleners

Zoek jij verbinding met andere IMH-deskundigen?

Samenwerken om de zorg voor gezinnen met jonge kinderen te verbeteren, dat is waar wij voor staan! 

We benutten de Infant Mental Health-visie om professionals en organisaties onderling te verbinden zodat de kwaliteit van zorg verbetert. In combinatie met slimme technieken, bedenken we (bijna) dagelijks  nieuwe plannen die enorm veel energie genereren. 

Met onze ervaring helpen we zorgorganisaties om meer uit preventief werken te halen en daarbij handig gebruik te maken van IT oplossingen. 

Neem contact op met onze adviseurs.

085 1300436
info@imhnederland.nl
Marilene de Zeeuw
Specialist leren en innovatie, Klinisch psycholoog en IMH Specialist
Nick Hogt
Adviseur ICT & Zorg
Zillah Holtkamp
Strategisch adviseur zorginnovatie, GZ-psycholoog & IMH-specialist
Anouk van Vossen
Projectleider, Sociaal pedagogisch hulpverlener en IMH Consulent
Previous
Next

Wat kan IMH Nederland voor mij betekenen?

IMH Nederland is er om jou als professional te laten groeien in je werk met zwangeren en gezinnen met jonge kinderen dubbelingen in de zorg eruit

Wij ondersteunen professionals op verschillende manier namelijk:

  • door het vergroten van kennis en vaardigheden middels cursussen en webinars
  • leren via reflectie op de dagelijks praktijk door samen met anderen intervisie te hebben
  • zorgen voor een goede en snelle match met andere zorgorganisaties en ZZP-ers
  • bouwen aan regionale netwerzorg en onderlinge verbindingen via online community

 

Wil jij je laten scholen in Infant Mental Health?

 

We hebben bij IMH Nederland een breed scala aan scholingsaanbod om te leren werken vanuit de Infant Mental Health-visie. Onderwerpen van de cursussen en webinars variëren van kennismaking met de basisconcepten van de Infant Mental Health tot en met complete pakketten waarin praktische vervolgcursussen en begeleide intervisie een plek hebben. Bekijk deze vlog van Marilene waarin ze verder vertelt over onze visie op Leren en ons aanbod of klik op de button hieronder om ons huidige aanbod te bekijken.

Huismodel IMH Nederland toolbox

Toolbox voor zorgprofessionals

Een handig overzicht van hulpmiddelen die zorgprofessionals kunnen gebruiken bij de zorg voor gezinnen met ongeboren en jonge kinderen.

Bekijk de toolbox hier

Wij denken met je mee en faciliteren je daar waar mogelijk, zodat jij met alle aandacht samen met het gezin aan de slag kan

Samenwerken in jouw regio

De kracht van een IMH-regionaal netwerk, is dat er een stevige verbinding ontstaat tussen de vijf domeinen die nodig zijn om een gezin goed te ondersteunen. Deze verbinding wordt actief gestimuleerd, door op meerdere niveau’s en via meerdere activiteiten in te steken.

Kies voor één van de actieve regio’s om te zien welke activiteiten er op het gebied van Infant Mental Health afspelen.

Mee doen?

Kijk welk lidmaatschap bij je past en sluit aan bij onze netwerken. 

Leren vanuit de reflectieve praktijk

Verbinding tussen alle domeinen die gezinnen met jonge kinderen ondersteunen. Samen leren aan de hand van casuïstiek, het biedt veel inzicht. IMH Nederland heeft daarom een intervisie waaier gemaakt, zodat je samen kan leren tijdens intervisie. 

De waaier bevat een theoretisch kader over de reflectieve praktijk en 8 praktische tools om een reflectieve praktijk sessie in te vullen. Wil je de intervisie inzetten met collega’s uit je netwerk, dan zit er ook een agenda bij met praktische zaken om de netwerkzorg te verstevigen.  

Intervisiewaaier IMH Nederland €12,95*

* Exclusief €4,95 bestelkosten

Matching tussen hulpvraag en de juiste IMH professional

Onze focus is om van een stepped care naar matched care model in Nederland te gaan. Dit laatste is juist in de jonge kind zorg belangrijk, omdat de ontwikkeling van het kind zo snel verloopt. Hoe sneller je de juiste interventie inzet, hoe groter het effect voor de ontwikkeling. Om vraag en aanbod goed op elkaar te laten aansluiten, bieden we al onze zorgverleners een digitaal portfolio.

Wil je betere samenwerking?

Wil je de zorg voor jonge kinderen en hun ouders verbeteren? Wil je interventies inzetten die werken? Wil je dat zorgorganisaties onderling meer gaan samenwerken en de juiste professionals inzetten bij een gezin?

Heb je nagedacht om ons mee te laten denken bij jouw vraagstukken? Met slimme technieken brengen we namelijk in beeld welke expertise er in jouw regio zit en wat je nog mist. En als je dat in beeld hebt, kun je gerichter aan de slag voor toekomstbestendige zorg. Neem contact met ons op via info@imhnederland.nl

 

Introductiecursus + vaardigheidscursus Infant Mental Health IMH Nederland