Ga naar de inhoud

Preverbaal logopedist

Logopedisten hebben kennis over de taal/spraakontwikkeling, mondmotoriek en eet – en slikproblemen. Middels therapie voorkomen of verminderen ze klachten. 

Preverbale logopedisten zijn na hun basisopleiding gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen van 0-24 maanden. Preverbale logopedie kan voor vele klachten geïndiceerd. Vaak denken we in eerste instantie aan een achterstand in de taal/spraak ontwikkeling; maar je kan voor meer vragen bij de preverbaal logopedist terecht. Denk bijvoorbeeld aan moeilijkheden met de mondmotoriek (zoals moeite met happen, slikken, goed bijten), aan gevoeligheden in het mondgebied (bijv. specifieke voedingsmiddelen niet prettig vinden en niet willen eten). Je kan bij de preverbaal logopedist terecht voor ondersteunende behandelingen om te communiceren met bijvoorbeeld gebaren of pictogrammen of bij kinderen met specifieke ontwikkelingsstoornissen als Autisme.  

Ook wordt preverbale logopedie ingezet bij medische aandoeningen als Cerebrale Parese, kinderen met NAH en bij kinderen met Down Syndroom.

Kunnen we met je meedenken? Neem contact met ons op

Wil jij IMH materialen altijd bij de hand hebben? Tot 1 maart kun je bij ons een fysieke map met daarin een overzicht van IMH vaardigheden, modellen en materialen verkrijgen. Lees meer