Over Ons

Wie we zijn

Zillah Holtkamp

Mijn naam is Zillah Holtkamp, moeder van twee vrolijke meiden. Zij zorgen dat elke dag een verrassingseffect heeft, want sinds ik moeder ben loopt niets meer zoals ik vooraf plan :-). Daarnaast werk ik als Infant Mental Health-specialist/psycholoog en heb ik het platform IMH Nederland opgezet. Mijn werk laat mij gelukkig zien dat ik niet de enige moeder ben die met van alles worstelt. In mijn blogs mix ik mijn ervaring als moeder met de kennis vanuit mijn werk en hopelijk geeft dit wat inspiratie bij de grote ontdekkingstocht van het ouderschap.

Anouk van Vossen

Mijn naam is Anouk van Vossen. Ik ben projectleider bij IMH Nederland, hier houd ik me onder andere bezig met het organiseren van projecten rondom kennisdeling. Daarnaast ben ik me aan het specialiseren op Infant Mental Health. Het is voor mij belangrijk om goed te luisteren en te kijken naar wat ouders nodig hebben. Dat is niet altijd vanzelfsprekend in de zorg, want vaak zie ik dat teams vast zitten in regeltjes en dat er vergeten wordt welke drempel ouders over moeten om hulp te moeten vragen. Dat kan anders en daar zet ik mij voor in!

Bloggers

Orthopedagoog en GZ-psycholoog binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie

Eigenaar DIKOcoaching

Coördinator KiECON en
begeleider kinderdagcentrum

Orthopedagoog Expertisecentrum Jonge Kind en binnen een schoolsamenwerkingsverband

Gezinsbehandelaar kinder- en jeugdpsychiatrie

Gastbloggers

Regelmatig zijn er ook gastbloggers actief voor IMH Nederland. Interesse? Neem dan contact op!

IMH Specialisten

Infant Mental Health-specialisten zijn zorgverleners die zich specifiek geschoold hebben in de ontwikkeling van kinderen van 0-6 jaar en hun ouders. Zij houden zich bezig met onderzoek en behandeling, maar denken ook mee in het uitzetten van beleid en zorgvernieuwing. IMH-specialisten kijken vanuit een brede blik en multidisciplinaire benadering naar de ontwikkeling van het kind. Meerdere invalshoeken (biologisch, cognitief, communicatief, motorisch, sociaal-emotioneel en omgeving) komen samen, waarbij de ouder-kind interactie steeds het centrale uitgangspunt is.

Na de opleiding kunnen IMH-specialisten zich inschrijven in het register van Dutch Association for Infant Mental Health (DAIMH). DAIMH toetst haar leden op de juiste kennis en kundigheid van deze doelgroep en middels herregistratie blijven professionals op de hoogte van de laatste inzichten.