Ga naar de inhoud

Online community voor hoogzwangere vrouwen en kraamvrouwen

Ben je (hoog)zwanger? Of pas bevallen? Dan kan het zijn dat het nu extra onzeker voor je is. Daar willen wij in ondersteunen en daarom zetten wij ons in voor het opzetten van een Online Community, een initiatief dat door psyche en zwangerschap uit Amsterdam opgezet is. Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.

Sinds de corona crisis in Nederland zijn er aanpassingen gedaan in de zorg aan
zwangeren en kraamvrouwen. De gevolgen van het Coronavirus hebben grote consequenties voor de reguliere zorg voor de zwangere vrouw en de kraamvrouw. De medische controles zijn anders ingericht. Dit kan voor meer toename zorgen van stress over de gezondheid van je gezin en je baby. Spanningen, onzekerheid en
angst heerst nu onder veel zwangere vrouwen en kraamvrouwen.

Uit onderzoek blijkt dat stress in de zwangerschap en in de kraamtijd een negatief effect kan hebben op de ontwikkeling van het (ongeboren) kind en dat die effecten ook op latere leeftijd nog merkbaar kunnen zijn (Bea van den Bergh, T. Roosenboom, 1000 dagen). Gelukkig weten wij ook dat als aanstaande moeders tijdens hun zwangerschap voldoende ondersteund worden in het verminderen van stress en angst door het ontwikkelen of aanleren van manieren om om te gaan met de stress, de impact van stress en
angst op het ongeboren kind verkleind worden.

Dat is de reden dat we samen met Psyche en Zwangerschap en de Universiteit van Amsterdam optrekken in de doorontwikkeling van deze online community. 
In Twente starten we nu ook de eerste groepen. 

In Hengelo is vanuit het project Kansrijke Start een gratis online community voor de verloskundigepraktijken Dora en Natal. 
Het doel is spanning te verlagen door het uitwisselingen van ervaringen en tips en informatie te krijgen van deskundigen.

Aanmelden kan nu! Per groep is er plaats voor maximaal 10 deelnemers.  De groep wordt begeleid door een verloskundige en een psycholoog. Er zijn 3 bijeenkomsten van circa 90 minuten.

Voor hoogzwangere (meer dan 32 weken) vrouwen en kraamvrouwen 
Donderdag 23 april van 20:00  – 21:30 uur
Donderdag 30 april van 20:00 – 21:30 uur
Donderdag 07 mei van 20:00 – 21:30 uur 

Begeleid door verloskundige Joske Huitema (Dora) & psycholoog Marieke Wilbers

Of 

Vrijdag 24 april van 12.30 – 14.00 uur
Vrijdag 1 mei van 12.30 – 14.00 uur
Vrijdag 8 mei van 12.30 -14.00 uur

Begeleid door verloskundige Sanne Jansen (Natal) & psycholoog Zillah Holtkamp

Aanmelden
Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar info@imhnederland.nl 
Je krijgt dan per mail een bevestiging met inlogcodes de community.

 

Flyer Online Community IMH Nederland

Een greep uit ons aanbod

Samenwerking

Nieuwsbrief