Ga naar de inhoud

IMH Netwerkzorg

Bouwen aan goede IMH samenwerkingen in elke regio

  Vind IMH professionals

  In onze IMH kaart zie je welke organisaties en/of professionals werken vanuit het IMH gedachtegoed. Je ziet hier IMH-professionals uit je regio. Ook organisaties die bij IMH Nederland een incompany traject hebben gevolgd zijn zichtbaar. 

  Met elkaar bouwen we aan een plek waar (aanstaande) ouders van jonge kinderen zo goed mogelijk ondersteunend worden en willen we de gezondheid van ons land zoveel mogelijk stimuleren. 

  IMH regionale samenwerking

  Ontmoet elkaar in de online community

  In onze speciale omgeving voor professionals ontmoet je elkaar. We willen dat je elkaar én kennis uit andere regio’s zo eenvoudig mogelijk kan vinden.  Daarom is de online community gratis toegankelijk voor iedereen. De online omgeving heeft zowel groepen op thema als op regio. 

  Regiopagina's

  Nieuws uit de regio is nu te vinden in de interactieve online community. In de online community verbind je makkelijk onderling, omdat je elkaar berichten kan sturen, nieuws kan posten en uitnodigen voor bijeenkomsten. Bovendien kan je de omgeving gebruiken als opslagplek voor informatie die je graag als regio wil benutten. Kortom: een gezamenlijke ontmoetingsplek voor jou en de collega’s uit je regio. 

  Met onze tools helpen wij professionals, organisaties en gemeenten om netwerksamenwerking voor aanstaande ouders en gezinnen met baby's en jonge kinderen slim uit te voeren

  IMH Compleet: alles wat je nodig hebt als IMH-professional

  Netwerksamenwerking jonge kind

  Onze roots liggen in Twente. Daar zijn we in 2018 actief gestart om professionals met verschillende achtergronden, die zich inzetten om ouders en jonge kinderen beter te begeleiden, samen te laten werken vanuit een gedeelde visie. Er zijn sindsdien ruim 350 professionals in Twente getraind in werken vanuit de IMH-visie. En in Nederland hebben we inmiddels ruim 3000 professionals getraind. 

  Het moment dus om naast gedeelde kennis, ook naar verbetering in samenwerking te komen. Daarom wordt netwerksamenwerking uitgerold. Binnen een regionaal netwerk is alle expertise aanwezig of snel in te schakelen om jonge gezinnen te ondersteunen. Het liefst preventief ter bevordering van gezondheid.

  Samenwerken in een netwerk maakt het werken voor professionals doelmatiger, leuker en leerzamer. Je leert van elkaar en de kwaliteit van zorg gaat omhoog. 

  Om netwerksamenwerking van goede kwaliteit te houden, is ervoor gekozen dat elke professional binnen de netwerkzorg getraind is in werken vanuit de IMH-visie, er intervisie plaats vindt en men met elkaar zorgt dat kennis up-to-date is. Meer weten over onze visie op netwerksamenwerking? Bekijk dan ons filmpje. 

  Gezinsgerichte zorg vanuit 5 domeinen

  Met de IMH-visie heb je oog voor de (mentale) gezondheid van alle gezinsleden. Dat betekent dan ook dat IMH professionals werken vanuit een gezinsgerichte benadering, waarin alle gezinsleden een plek krijgen. Om dit goed vorm te geven, is het belangrijk dat in alle regio’s verbindingen ontstaan tussen de vijf domeinen. Wil jij weten of jij alle professionals in voldoende in beeld hebt? Download ons overzicht van vakgebieden per domein

  Wil je meer informatie?

  We organiseren diverse bijeenkomsten, zodat je goed op de hoogte kan blijven van regionale of landelijke ontwikkelingen. Sluit aan bij één van de bijeenkomsten die gepland staan. Wil je zelf iets organiseren? Laat het ons weten en we kunnen je waar nodig ondersteunen. 

  Geen evenementen gevonden!
  Meer laden

  Onze netwerkverbinders

  Elke regio heeft enkele IMH netwerkverbinders.  Zij zijn actief aan de slag om verbindingen in de regio te verstevigen. Wil jij weten wie dit bij jou is? Log in op de online community en ga naar jouw regio

  Onze pakketten

  Deelnemen aan onze online community, alle tools voor netwerkzorg snel en eenvoudig beschikbaar en zichtbaar zijn op onze website? Bekijk onze pakketten!

  Onze bijeenkomsten

  Wil jij weten of er in jouw regio bijeenkomsten zijn? Bekijk dan onze agenda

  Wil jij IMH materialen altijd bij de hand hebben? Tot 1 maart kun je bij ons een fysieke map met daarin een overzicht van IMH vaardigheden, modellen en materialen verkrijgen. Lees meer