Meteen naar de inhoud

Kennisbank

Overzicht van middelen die zorgprofessionals kunnen gebruiken bij de zorg voor gezinnen met ongeboren en jonge kinderen

Toolbox IMH

Een overzicht van tools die je kunt gebruiken bij de zorg voor jonge gezinnen

Onderzoek

Een overzicht van wetenschappelijke en praktijkonderzoeken in Nederland

Vindt studenten voor je onderzoeksopdracht gericht op het jonge gezinne

Agenda

Bekijk onze komende inloopspreekuren, live talks en andere events

IMH Blogs

Lees hier blogs over Infant Mental Health

Boeken

Interessante boeken op het gebied van IMH

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen

Licentie compleet: alles wat je nodig hebt als IMH-professional​

Wij ondersteunen IMH-professionals om zo goed mogelijk en efficiënt samen te werken omwille van de juiste ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen. Bekijk hieronder een voorbeeld van onze online omgeving waar je toegang tot krijgt of klik op de knop ‘bekijk licentie compleet’ voor meer informatie.

Waarom een Infant Mental Health professional?

Infant Mental Health richt zich op een gezonde ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Als je de visie en uitgangspunten kent, dan weet je dat dit een breed gebied is. En dat is ook het fijne van Infant Mental Health. Het richt zich niet op 1 aspect van de groei of ontwikkeling van het kind, maar allerlei gebieden komen samen. Dat biedt kansen voor een goede ketensamenwerking en het maken van 1 gezinsplan. 

Infant Mental Health professionals hebben naast hun eigen basisberoep, zoals kinderarts, kinderpsycholoog of kinderfysiotherapeut aanvullende scholing gehad. Daardoor letten ze op relaties en patronen die kunnen ontstaan bij (zeer) jonge kinderen. Behandelplannen zijn niet alleen gericht op het eigen vakgebied, maar zijn integraal van opzet en het plan houdt ook rekening met de specifieke situatie van het gezin. Op die manier krijg je als ouder en/of verwijzer een totaal aanpak.

Vind een IMH-professional in je regio

Samenwerken om de zorg voor gezinnen met jonge kinderen te verbeteren, dat is waar wij voor staan! 

We benutten de Infant Mental Health-visie om professionals en organisaties onderling te verbinden zodat de kwaliteit van zorg verbetert. In combinatie met slimme technieken, bedenken we (bijna) dagelijks  nieuwe plannen die enorm veel energie genereren. In deze tabel vind je alle professionals die bij ons lid zijn.

Leren vanuit de reflectieve praktijk

Verbinding tussen alle domeinen die gezinnen met jonge kinderen ondersteunen. Samen leren aan de hand van casuïstiek, het biedt veel inzicht. IMH Nederland heeft daarom een intervisietool gemaakt, zodat je samen kan leren tijdens intervisie. 

De tool bevat een theoretisch kader over de reflectieve praktijk en 8 praktische tools om een reflectieve praktijksessie in te vullen. Wil je de intervisie inzetten met collega’s uit je netwerk, dan zit er ook een agenda bij met praktische zaken om de netwerkzorg te verstevigen.  

Intervisietool IMH Nederland € 29,95

* Exclusief € 4,95 bestelkosten

Volg ons ook op social media