IMH webinars

IMH webinars

Overzicht webinars Infant Mental Health 

 

Infant Mental Health webinar reeks

De afgelopen weken zijn we door de corona-omstandigheden meer online gaan behandelen. Het online/blended behandelen, een trend die al ingezet was binnen de GGZ, biedt ook kansen om ouders van jonge kinderen beter te ondersteunen. Juist als het gaat om Infant Mental Health-behandelingen. 

Doel webinars
Ondanks de versoepeling van maatregelen, zal een groot deel van de behandelingen nog online plaats vinden. Bovendien werken we samen  om het vakgebied Infant Mental Health te blijven vernieuwen. Het bieden van blended behandeling is daar een onderdeel van. Daarom organiseren we over de 5 belangrijkste onderwerpen een webinar. Zo verbeteren we het kennis – en handelingsniveau op het gebied van online- IMH behandelen en borgen we de kennis die de afgelopen weken is opgedaan. 

Inhoud
1. Gebruik maken van speltechnieken tijdens online behandeling
Door Carla Brok & Marilene de Zeeuw. Datum: vrijdag 22 mei 16:00 – 17:00 uur

2. De IMH-visie integreren in online werken (benodigd: basiskennis Infant Mental Health)
Door Marja Rexwinkel & Marilene de Zeeuw. Datum: vrijdag 29 mei 09:30 -10:30 uur

3. Trauma bij infants: het bestaat en is te behandelen. Ook digitaal!
Door Arianne Struik, Marianne Went, Gerinda van Haaften. Datum: vrijdag 5 juni 9.30 – 10.30 uur

4. Kindermishandeling bij jonge kinderen: hoe signaleer je op afstand
Door Yael Meijer & Zillah Holtkamp. Datum: woensdag 17 juni 16.00 -17.00 uur

5. Infant Mental Health online, de toekomst?! 
Door Marilene de Zeeuw en Zillah Holtkamp. Datum vrijdag 26 juni 9.30 – 10.30 uur

Kosten
Elke webinar kost €35,- excl BTW.

Schrijf jij je tegelijk in voor alle vijf webinars, dan krijg je korting en betaal je €165,-  i.p.v. €175,- (excl. BTW). Organisaties die 10 of meer medewerkers tegelijk willen inschrijven, kunnen contact (mail naar info@imhnederland.nl) met ons opnemen voor pakketprijzen. Het is mogelijk om de webinars op een later moment terug te kijken

 Deze webinarreeks is in afstemming met de DAIMH tot stand gekomen, er is 1 uur accreditatie door de DAIMH toegekend. Deze accreditatie wordt toegekend aan de webinar van Marja Rexwinkel en Marilene de Zeeuw: ‘de IMH Visie integreren in online werken’ 

De webinars worden opgenomen. Ben je verhinderd, laat het gerust weten. Heb jij je ingeschreven, dan krijg je nadien van ons een link en kan je de webinar terugzien. 

1. Gebruik maken van speltechnieken tijdens online behandeling

Online kun je (ouder-kind) speltechnieken inzetten en/of spelpsychotherapie doen. Denk hierbij aan rollenspellen, gebruik maken van spelmateriaal van het kind zelf. Maar hoe pak je dit het beste aan? Marilene de Zeeuw en Carla Brok geven tips en handvatten & willen tegelijkertijd samen leren met professionals. Zorg dat je spelmateriaal (blokjes, playmobil, speelgoed diertjes o.i.d.) bij de hand hebt, want er gaat geoefend worden!

Praktische informatie:
Sprekers: Carla Brok & Marilene de Zeeuw

Vanaf dinsdag 26 mei zal de webinar te bekijken zijn voor professionals die zich aangemeld hebben om het op een ander moment te bekijken. Stuur een mail naar info@imhnederland.nl voor het opvragen van de webinar.
De webinars zijn terug te kijken tot 1 juli 2020

€35,-

Wil je de webinar alsnog zien, dan kan je je aanmelden en dan krijg je de link opgestuurd

2. De IMH-visie integreren in online werken

Hoe kan je in deze tweedimensionale online setting werken met de problemen en stress in de gezinnen en ouder-kind interacties. In een tijd waarin wij zelf ook de gevolgen ervaren van deze wereldwijde crisis en ons kwetsbaar en onveilig kunnen voelen. Welke dilemma’s komen wij tegen in ons IMH werk en hoe kunnen we hier concreet mee omgaan.

Praktische informatie:
Sprekers: Marja Rexwinkel & Marilene de Zeeuw
Datum: vrijdag 29 mei van 09:30 -10:30.

NB. Opgeven voor de webinar live te bekijken is mogelijk tot donderdag 28 mei 17:00. Daarna is er nog wel de mogelijkeheid om de webinar op een ander moment te bekijken. 

Bij deze webinar is basiskennis over de Infant Mental Health visie noodzakelijk.

€35,-

 

Pakketprijs
€165,-

Excl. BTW

3. Trauma bij infants: het bestaat en is te behandelen. Ook digitaal!

Trauma bij jonge kinderen in de eerste 1000 dagen is heel goed behandelbaar. Marianne Went en Arianne Struik gaan in dit webinar in op hoe traumabehandeling bij baby’s, peuters en kleuters kan worden vormgegeven en waarom het belangrijk is daar niet mee te wachten. En natuurlijk hoe dit ook online te behandelen is. Uitstellen tot later hoeft niet.In de webinar wordt een overzicht gegeven van de behandelmogelijkheden van traumatisering bij infants en hun ouders en de mogelijke resultaten daarvan.Deze webinar is geschikt voor alle professionals die werken met jonge kinderen zoals pedagogen, psychologen, jeugdartsen, kinderartsen, huisartsen, jeugdverpleegkundigen, consultatieburo en kinderdagverblijf medewerkers etc.

Praktische informatie:
Sprekers:Marianne Went, Arianne Struik & Gerinda van Haaften
Datum: vrijdag 5 juni van 9.30-10.30 uur

NB. Opgeven voor de webinar live te bekijken is mogelijk tot donderdag 4 juni 17:00. Daarna is er nog wel de mogelijkeheid om de webinar op een ander moment te bekijken. 

€35,-

 

Pakketprijs
€165,-

Excl. BTW

4. Kindermishandeling bij jonge kinderen: hoe signaleer je op afstand?

Het tijdig signaleren van onveiligheid bij jonge kinderen is zeer belangrijk. Hoe doe je dat als je op afstand staat? Door online contact krijg je als professional soms juist sneller zicht op wat er thuis speelt en soms sta je juist verder van het gezin af. Dat zorgt regelmatig voor ongemak.In deze webinar leer je waar je op kan letten en wat je daar vervolgens mee kan doen. Wat zie je, wat merk je en wat voel je. Wie heb je dan vervolgens nodig? Aan de hand van filmmateriaal nemen we jullie me in de ingewikkelde materie van vroegsignalering kindermishandeling bij jonge kinderen. Deze webinar is geschikt voor alle professionals die werken met jonge kinderen zoals pedagogen, psychologen, jeugdartsen, kinderartsen, huisartsen, jeugdverpleegkundigen, consultatieburo en kinderdagverblijf medewerkers etc. 

Praktische informatie: 
Sprekers: Yael Meijer & Zillah Holtkamp
Datum: woensdag 17 juni van 16:00 – 17:00 uur

NB. Opgeven voor de webinar live te bekijken is mogelijk tot donderdag 16 juni 17:00. Daarna is er nog wel de mogelijkeheid om de webinar op een ander moment te bekijken. 

€35,-

 

Pakketprijs
€165,-

Excl. BTW

5. Infant Mental Health online - de toekomst ?!

Zorg voor gezinnen met jonge kinderen, hoe moet die er in de toekomst uitzien en welke plek heeft de visie van Infant Mental Health hierbij? Wat hebben wij geleerd van het digitale werken tijdens de coronatijd? Hoe gebruiken we dit in de toekomst? Je hoort over online samenwerken, community building en (digitale) kennisoverdracht.

Marilene en Zillah nemen de visie Infant Mental Health als uitgangspunt. Deze manier van denken en handelen helpt om werelden met elkaar te verbinden; van geboortezorg, kinderopvang, onderwijs, JGZ tot aan gespecialiseerde jeugdzorg en ziekenhuiszorg. Nu geografische grenzen zijn wegvallen, ouders online mogelijkheden ontdekt hebben, liggen er nieuwe mogelijkheden om meer te verbinden. Ben jij geinteresseerd in het opbouwen van een beter jonge kind netwerk in Nederland en wil jij weten wat onze toekomstplannen zijn dan zien we je graag!

Praktische informatie:
Sprekers: Marilene de Zeeuw & Zillah Holtkamp
Datum: vrijdag 26 juni 9.30-10.30 uur

NB. Opgeven voor de webinar live te bekijken is mogelijk tot donderdag 25 juni 17:00. Daarna is er nog wel de mogelijkeheid om de webinar op een ander moment te bekijken. 

€35,-

 

Pakketprijs
€165,-

Excl. BTW

AANMELDING

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken