IMH Twente

Regiopagina voor laatste ontwikkelingen m.b.t. (zorgaanbod) Infant Mental Health 

Infant Mental Health netwerk in Twente

Welkom op de pagina van IMH Twente. Met een hele groep IMH-geschoolde professionals rollen we het werken vanuit de IMH-visie in de regio steeds verder uit. We bouwen samen aan een stevig netwerk, betrekken zo veel mogelijk organisaties en hebben samen intervisie. 


Regiocoördinatoren: 

Zillah Holtkamp – GZ-psycholoog & IMH-specialist, IMH Nederland
Contactgegevens: zillah@imhnederland.nl

Nanniek Bijen – Orthopedagoog & IMH-consulent Expertisecentrum Jonge Kind
Contactgegevens: n.bijen@pleinmiddentwente.nl

Renske Rijlaarsdam – kinderarts & IMH-consulent Ziekenhuisgroep Twente
Contactgegevens: r.rijlaarsdam@zgt.nl

Ingrid Klaassen  – GZ-psycholoog & IMH-specialist Youz & Medisch Sepctrum Twente 
Contactgegevens:  i.klaassen@youz.nl

Zillah Holtkamp
Strategisch adviseur en GZ-psycholoog BIG & IMH-specialist DAIMH IMH Nederland
Nanniek Bijen
Orthopedagoog NVO & IMH-consulent DAIMH Expertisecentrum Jonge Kind
Renske Rijlaarsdam
Kinderarts & IMH-consulent Ziekenhuisgroep Twente
Ingrid Klaassen
GZ-psycholoog BIG & IMH-specialist Youz & Medisch Spectrum Twente
Previous
Next
Wetenschappelijk onderzoek IMH NederlandIn onze database staan Twentse (zorg)organisaties die Infant Mental Health getrainde professionals in dienst hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat professionals die met jonge kinderen werken, denken en handelen vanuit eenzelfde visie. Daarom screenen we bij inschrijving of en zo ja, welke IMH- training professionals gedaan hebben.  Zorgaanbod eenvoudig inzichtelijk via digitale portfolio’s Onze database bestaat uit portfolio’s van leden. Organisaties en professionals geven in hun digitale portfolio aan wat hun expertise, zorgaanbod en interventiemethodes zijn. Als platform zijn we bovendien op de hoogte van de actuele wachtlijst.  Met deze informatie denken wij mee met verwijzers en matchen de hulpvraag met de juiste expertise. Zo hoef je als huisarts, jeugdarts of gemeente niet meer op zoek naar het beste aanbod en kan je aandacht uit gaan naar de zorg voor het gezin. Kunnen we jou ergens mee van dienst zijn?  Neem vrijblijvend contact met ons op 

Deelnemende organisaties IMH regionetwerk

Waarom een Infant Mental Health professional?

Infant Mental Health richt zich op een gezonde ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Als je de visie en uitgangspunten kent, dan weet je dat dit een breed gebied is. En dat is ook het fijne van Infant Mental Health. Het richt zich niet op 1 aspect van de groei of ontwikkeling van het kind, maar allerlei gebieden komen samen. Dat biedt kansen voor een goede ketensamenwerking en het maken van 1 gezinsplan. 

Infant Mental Health professionals hebben naast hun eigen basisberoep, zoals kinderarts, kinderpsycholoog of kinderfysiotherapeut aanvullende scholing gehad. Daardoor letten ze op relaties en patronen die kunnen ontstaan bij (zeer) jonge kinderen. Behandelplannen zijn niet alleen gericht op het eigen vakgebied, maar zijn integraal van opzet en het plan houdt ook rekening met de specifieke situatie van het gezin. Op die manier krijg je als ouder en/of verwijzer een totaal aanpak.

Over IMH Nederland

Samen met onze partners zorgen wij dat ouders het juiste antwoord krijgen op hun vragen in de opvoeding. Daarbij willen we dat de wens van ouders centraal staat en de informatie dichtbij huis gevonden kan worden. Dat betekent dat onze professionals op een nieuwe manier samenwerken om te zorgen dat kennis van specialisten beschikbaar is op het moment dat ouders daar behoefte aan hebben.  We matchen hulpvraag met het juiste aanbod, bieden scholing, hebben een online IMH-behandelomgeving, verkorten de keten en zetten ons in voor zorginnovatie.  Ook deelnemen? Meld je aan! 

Stel je vraag:

Heb jij een vraag over je zwangerschap, de opvoeding van je kleintje of over je rol als ouder? Je kan hiervoor bij je huisarts of consultatiebureau-arts terecht. Wil je onafhankelijk advies, of wil je samen met je verwijzer weten welke expert jou verder kan helpen, dan mag je gerust contact opnemen met het adviesteam van IMH Nederland. Wij staan dagelijks voor je klaar!

Volg ons ook op social media