IMH Zwolle

IMH-Regio-Zwolle

In samenwerking met ziekenhuis Isala, gaan we starten met het opzetten van een IMH – regiosamenwerking in de gemeente Zwolle. Werk jij in Zwolle met zwangeren, jonge kinderen of gezinnen met jonge kinderen, dan komen we graag met je in contact. Daarom organiseren we een online kick-off op 25 juni om 19:30 uur. 

Het doel van de online kick-off:
Binnen de Isala wordt naast aandacht voor de lichamelijke gezondheid van ongeborenen, baby’s en jonge kinderen, ook aandacht besteedt aan de effecten hiervan op de interactie tussen ouders en kind. Dit gebeurt aan de hand van de visie Infant Mental Health. De kick-off is een eerste aftrap om de samenwerking te bevorderen tussen Isala en professionals die binnen de gemeente Zwolle actief zijn op het gebied van Infant Mental Health. Isala komt via de webinar graag in contact met organisaties die interventies aanbieden die erop gericht zijn om de relatie tussen ouder en kind te bevorderen. Het doel is om de samenwerking te versterken en op de hoogte te zijn van deze verschillende initiatieven die ontstaan.

Voor wie:
Bij deze eerste aftrap komen we graag in contact met professionals die al geschoold zijn op Infant Mental Health en/of die hun ondersteuning vanuit de Infant Mental Health visie uitdragen of willen gaan uitdragen. Denk hierbij aan professionals uit de 1e lijn (zoals pre-verbaal logopedisten, kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten), JGZ-professionals, medewerkers uit het voorveld of gemeentelijk domein, huisartsen, medewerkers uit de jeugdzorg of volwassen GGZ en professionals uit de kinderopvang, peuterspeelzaal & Integrale Kindcentra.

Isala bedient meerdere gemeenten. Bij deze aftrap richten we ons eerst op professionals die werkzaam zijn in de gemeente Zwolle. 

Programma

19:15 uur Online inloop

19:30 uur  Plenaire aftrap: Waarom deze avond. De keten in Zwolle verstevigen, preventie en vroegbehandeling. Samenwerking ziekenhuis – gemeente – Infant Mental Health teams
Sprekers: Corita Boons (ToP-Kinderfysiotherapeute, Isala), Anita Meerlo (verpleegkundig specialist, Isala), Carolien Nijboer (verpleegkundig specialist, Isala) & Zillah Holtkamp (IMH-specialist, IMH Nederland)

19:45 uur  Infant Mental Health binnen de specialistische JeugdGGZ – IMH visie en doorbreken intergenerationele overdracht
Spreker: Anneke Rots (psychotherapeut & IMH-specialist JeugdGGZ)

20:00 uur  Pre-verbale logopedie – waarom vroeg beginnen en voor welke problemen?
Spreker: Paula Roosjen (logopediste van Isala)

20:10 uur  ToP kinderfysiotherapie in de 1e lijn – waarom vroeg beginnen en voor welke problemen?
Spreker: Rietje Klappe (ToP-kinderfysiotherapeute & kinderhaptotherapeut van praktijk Speelruimte)

20:20 uur  Thuisbegeleiding risicozwangeren vanuit Isala
Spreker: Marlies Heuver (obstetrie verpleegkundige – Isala)

20:30 uur  Vroegsignalering binnen de jeugdteams
Spreker: Ingeborg Bosma (Orthopedagoog-Generalist Sociaal Wijkteam Zwolle)

20:45 uur  Ruimte voor vragen en hoe gaan we verder

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van de webinar

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. Maar ben jij geïnteresseerd in het IMH Netwerk in Zwolle? Neem dan contact met ons op.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken
Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Laatste nieuws regio Zwolle