IMH regio Zeeland

Regiopagina voor laatste ontwikkelingen m.b.t. (zorgaanbod) Infant Mental Health 

Infant Mental Health Zeeland

Welkom op de pagina van IMH Zeeland. Met elkaar rollen we het werken vanuit de IMH-visie in de regio steeds verder uit. We bouwen samen aan een stevig netwerk, betrekken zo veel mogelijk organisaties en hebben samen intervisie. 

Regiocoördinatoren:

Heleen Buis – GZ-Psycholoog / Psychotherapeut en IMH Specialist, de Viersprong
Contactgegevens: heleen.buis@deviersprong.nl

Jolein van Beek – Orthopedagoog Generalist en IMH-specialist, Revant
Contactgegevens: j.vanbeek@revant.nl

Jolien de Graag – GZ-psycholoog, Klaver4
Contactgegevens: joliendegraag@klaver4.nl

Eefje van de Kreeke – GZ-psycholoog en IMH-specialist, Praktijk Jaxie
Contactgegevens: eefje@jaxie.nl

Monique Kuijlen – Systeemtherapeut NVRG, IMH specialist DAIMH MBTParents bij de Viersprong
Contactgegevens: moniqueluuk@casema.nl

Heleen Buis
GZ-Psycholoog / Psychotherapeut en IMH Specialist
Jolein van Beek
Orthopedagoog Generalist en IMH-specialist
Jolien de Graag
GZ-psycholoog
Eefje van de Kreeke
GZ-psycholoog en IMH-specialist
Monique Kuijlen
Systeemtherapeut NVRG, IMH specialist DAIMH MBTParents
Previous
Next

Kick-Off Zeeland

Op initiatief van Heleen Buis (Viersprong), Jolein van Beek (Revant), Jolien de Graag (Klaver4) en Eefje van de Kreeke (Jaxie) organiseren we in regio Zeeland een kick-off. Doel is om een IMH-regionetwerk op te zetten voor de jonge kind professionals. Daarmee willen we net als in o.m. Twente en Arnhem, de verbinding tussen professionals onderling verstevigen en de netwerken tussen ziekenhuiszorg, voorveld, 1e en 2e lijn verbeteren. 

De bijeenkomst is door ruim 125 professionals uit de regio bezocht. Wat bijzonder en daardoor is er veel input gekomen over een vervolg. Op deze pagina zullen we binnenkort meer vermelden over wat er nu de kick-off zal volgen.

Introductiecursus Infant Mental Health Zeeland

Ben jij als professional werkzaam in Zeeland en ben je op zoek naar kortdurende scholing in IMH? Bekijk dan alle informatie over onze introductiecursus in je regio via onderstaande button. Ben je op zoek naar meer verdieping? Bekijk dan hier ons gehele cursusaanbod

Wetenschappelijk onderzoek IMH NederlandIn onze database staan (zorg)organisaties uit Zeeland die Infant Mental Health getrainde professionals in dienst hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat professionals die met jonge kinderen werken, denken en handelen vanuit eenzelfde visie. Daarom screenen we bij inschrijving of en zo ja, welke IMH- training professionals gedaan hebben. 

Zorgaanbod eenvoudig inzichtelijk via digitale portfolio’s

Onze database bestaat uit portfolio’s van leden. Organisaties en professionals geven in hun digitale portfolio aan wat hun expertise, zorgaanbod en interventiemethodes zijn. Als platform zijn we bovendien op de hoogte van de actuele wachtlijst.  Met deze informatie denken wij mee met verwijzers en matchen de hulpvraag met de juiste expertise. Zo hoef je als huisarts, jeugdarts of gemeente niet meer op zoek naar het beste aanbod en kan je aandacht uit gaan naar de zorg voor het gezin.

Kunnen we jou ergens mee van dienst zijn?  Neem vrijblijvend contact met ons op 

Deelnemende organisaties IMH regionetwerk

Infant Mental Health richt zich op een gezonde ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Als je de visie en uitgangspunten kent, dan weet je dat dit een breed gebied is. En dat is ook het fijne van Infant Mental Health. Het richt zich niet op 1 aspect van de groei of ontwikkeling van het kind, maar allerlei gebieden komen samen. Dat biedt kansen voor een goede ketensamenwerking en het maken van 1 gezinsplan. 

Infant Mental Health professionals hebben naast hun eigen basisberoep, zoals kinderarts, kinderpsycholoog of kinderfysiotherapeut aanvullende scholing gehad. Daardoor letten ze op relaties en patronen die kunnen ontstaan bij (zeer) jonge kinderen en hun gezinsleden. Behandelplannen zijn niet alleen gericht op het eigen vakgebied, maar zijn integraal van opzet en het plan houdt ook rekening met de specifieke situatie van het gezin. Op die manier krijg je als ouder en/of verwijzer een totaal aanpak.

Over IMH Nederland

Samen met onze partners zorgen wij dat ouders het juiste antwoord krijgen op hun vragen in de opvoeding. Daarbij willen we dat de wens van ouders centraal staat en de informatie dichtbij huis gevonden kan worden. Dat betekent dat onze professionals op een nieuwe manier samenwerken om te zorgen dat kennis van specialisten beschikbaar is op het moment dat ouders daar behoefte aan hebben.  We matchen hulpvraag met het juiste aanbod, bieden scholing, hebben een online IMH-behandelomgeving, verkorten de keten en zetten ons in voor zorginnovatie.  Ook deelnemen? Meld je aan! 

Volg ons ook op social media