Ga naar de inhoud

Het jaar van: netwerkzorg voor zwangeren, baby's en jonge kinderen

Ga de uitdaging aan om van 2023 een IMH jaar te maken!

Samenwerken in de jonge kind keten, resulteert in betere zorg en maakt het werken met gezinnen met ongeboren en jonge kinderen effectiever! Werken vanuit de Infant Mental Health-visie maakt dit mogelijk.

Met goede randvoorwaarden creëer je de samenwerking die wenselijk is om ouder en kind optimaal te ondersteunen. Netwerksamenwerking is een manier om die kwaliteit te bereiken. Wij nodigen je dan ook uit om de uitdaging aan te gaan en in 2023 je eigen IMH  netwerkteam te starten!

In januari hebben we een week lang een groep professionals ondersteuning geboden in het vormgeven van netwerkzorg. Om zo in korte tijd voldoende handvatten te krijgen om in je eigen regio te bouwen aan netwerkzorg. Bekijk op deze pagina de informatie terug.

Aan de slag met netwerkzorg voor zwangeren, baby's en jonge kinderen

Waarom terugkijken:
IMH Nederland heeft veel ervaring met het begeleiden  van organisaties die aan de slag willen met netwerkzorg gezinnen met jonge kinderen. We monitoren inmiddels ook wat werkt en wat niet werkt. Die kennis delen we graag. Want door te delen, kunnen we er samen voor zorgen dat er effectieve netwerken ontstaan. En zo blijft er meer tijd over voor de gezinnen. 

Voor wie:
Managers, teamleiders, beleidsmedewerkers, aanjagers werkzaam voor de doelgroep gezinnen met ongeboren en/of jonge kinderen. Zoals binnen de jeugdzorg, volwassen GGZ, gemeente, ziekenhuis, kraamzorg en kinderopvang. 

Wat gaan we doen

Maandag 16 januari 9.00-9.30 uur

Start tweeweekse programma met live webinar door Anouk van Vossen (Projectleider & IMH-consulent) en Zillah Holtkamp (GZ-psycholoog & IMH-specialist en oprichter platform IMH Nederland). Je hoort over de ontstaansgeschiedenis van IMH netwerkzorg en krijgt een overzicht welke middelen er zijn om IMH netwerkzorg te starten in je regio.
Heb je de live bijeenkomst gemist? Klik dan links op de afbeelding om onze uitleg over netwerkzorg te bekijken

Maandag 16 januari digitale post

Draagvlak krijgen is een belangrijke voorwaarde om IMH netwerkzorg goed uitgerold te krijgen. Daarom krijg je op maandag 16 januari tools in je mailbox om je plannen goed te onderbouwen.

Klik links op de afbeelding om de digitale post te bekijken

Maandag 23 januari digitale post

Wie heb je nog meer nodig om een netwerk te starten? Raak geïnspireerd door wat andere mensen voor je kunnen betekenen. En krijg in beeld welke knelpunten je in je regio zou willen oplossen. Dit helpt je om concreet aan de slag te gaan.
Klik links op de afbeelding om de digitale post te bekijken

Maandag 30 januari 9.00-9.30 uur

Afsluiting met een online webinar door Anouk van Vossen (Projectleider & IMH-consulent) en Zillah Holtkamp (GZ-psycholoog & IMH-specialist en oprichter platform IMH Nederland). Het neerzetten van haalbare doelen staat centraal. We zullen uiteraard op maat tools aanreiken, zodat je na deze tweeweekse concreet aan de slag kan met IMH netwerkzorg.
Heb je de live bijeenkomst gemist? Bekijk dan onze algemene uitleg over netwerkzorg via de start van 16 januari

Volg ons ook op social media