Leren

Webinars, cursussen, intervisies, supervisies en regiocongressen

IMH-Leren

Met een team van docenten en experts op het vlak van Infant Mental Health geven en maken we cursussen voor professionals werkzaam in de geboortezorg en in de jonge kind zorg over Infant Mental Health. 

Onderwerpen van de cursussen en webinars variëren van kennismaking met de basisconcepten van de Infant Mental Health tot en met complete pakketten waarin praktische vervolgcursussen en begeleide intervisie een plek hebben. 

Bekijk deze vlog van Marilene waarin ze verder vertelt over onze visie op Leren en ons aanbod.

085 1300436
leren@imhnederland.nl
Marilene de Zeeuw
Specialist leren en innovatie, Klinisch psycholoog en IMH Specialist
Nanniek van den Heuvel
Orthopedagoog, IMH Consulent
Nina Bosch
Orthopedagoog i.o. en Projectmedewerker Blended Care
Sandra Wuite
Opleidingscoördinator
Previous
Next

FAQ

Heb je vragen over onze cursussen? Bekijk dan onze FAQ, of neem contact met ons op via leren@imhnederland.nl. Klik op onderstaande link voor het complete overzicht van alle vragen.

Prijsbereik
tot Ga
Categorie
Opleidingsniveau
Regio
Doelgroep
Filters Sorteer resultaten
Reset Toepassen
Dreumes IMH Nederland
Vroeg begeleiden en ondersteunen tijdens de zwangerschap en de periode erna is uiterst zinvol. In dit webinar gaat Hanna Swaab in op het begeleiden van ouders met de thuisinterventie ‘Minding the Baby’, in Nederland en België bekend onder de titel ‘Een goed begin’. Deze vorm van hulp in de thuissituaties vermindert de kans op het ontwikkelen van gedragsproblemen.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Spelen IMH Nederland
Door de overvloed van aanmeldingen slibt de jeugdzorg dicht. Met als gevolg dat steeds meer kinderen en ouders die echt professionele hulp nodig hebben, nergens terecht kunnen. Informele steun kan soelaas bieden. En meer dan dat. Leontine Bibo vertelt op in een webinar over de meerwaarde en mogelijkheden van hulp naast het reguliere circuit.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Ouders IMH Nederland
In de hulpverlening aan jonge kinderen is nadenken over wat zich in de binnenwereld van ouders afspeelt altijd nuttig. Veel hulpverleners doen dit de hele dag door. Hierdoor snappen we beter wat gedrag van een jong kind bij hen oproept. Jeffrey Roelofs neemt je in een webinar mee in de mogelijkheden die dit biedt. Centraal staat het op praktische wijze toepassen van de Schematheorie binnen je hulpaanbod.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Newborn baby crying
Veel baby’s huilen overmatig zonder aanwijsbare reden. Ieder jaar weer kloppen duizenden ouders, vaak ten einde raad, aan bij de hulpverlening. Veel van deze baby’s komen in de ziekenhuiszorg. Betere hulp in een eerder stadium kan veel onrust en slapeloze nachten verhelpen. Wat daarvoor nodig is? Daarover vertelt kinderarts i.o. drs. Karola de Graaf.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Webinar TOS 29 september 2022
Taalontwikkelingsstoornissen, kortweg TOS, komen veelvuldig voor bij jonge kinderen. Op tijd signaleren is van groot belang om in een vroeg stadium de juiste interventies in te kunnen zetten. In dit TOS-webinar brengt Bernadette Sanders je met een schat aan informatie over dit actuele onderwerp op het goede spoor. Haar praktijkadviezen zijn stevig onderbouwd.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|

Breed erkende kwaliteit van onze cursussen