Leren

Webinars, cursussen, intervisies, supervisies en regiocongressen

IMH-Leren

Met een team van docenten en experts op het vlak van Infant Mental Health geven en maken we cursussen voor professionals werkzaam in de geboortezorg en in de jonge kind zorg over Infant Mental Health. 

Onderwerpen van de cursussen en webinars variëren van kennismaking met de basisconcepten van de Infant Mental Health tot en met complete pakketten waarin praktische vervolgcursussen en begeleide intervisie een plek hebben. 

Bekijk deze vlog van Marilene waarin ze verder vertelt over onze visie op Leren en ons aanbod.

085 1300436
leren@imhnederland.nl
Marilene de Zeeuw
Specialist leren en innovatie, Klinisch psycholoog en IMH Specialist
Nanniek van den Heuvel
Orthopedagoog, IMH Consulent
Nina Bosch
Orthopedagoog i.o. en Projectmedewerker Blended Care
Sandra Wuite
Opleidingscoördinator
Previous
Next

FAQ

Heb je vragen over onze cursussen? Bekijk dan onze FAQ, of neem contact met ons op via leren@imhnederland.nl. Klik op onderstaande link voor het complete overzicht van alle vragen.

Prijsbereik
tot Ga
Categorie
Opleidingsniveau
Regio
Doelgroep
Filters Sorteer resultaten
Reset Toepassen
Borstvoeding minicolleges roomborstvoeding
Snel je kennis up to date brengen over borstvoeding? Bijscholen kan! Nike Mencke, Lactatiekundige, IMH Consulent en voormalig Verloskundige praat je bij, in 5 minicolleges. Zo kun je beter signaleren. En met uitleg en onderbouwing beter doorverwijzen als daar reden toe is.
Producten
,
Cursusaanbod
,
Minicolleges
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Minicolleges preverbale logopedie maaske treurniet
Snel je kennis up to date brengen over babyvoeding? Maaske Treurniet, Preverbaal lopopediste bij Volmondig Logopedie, docent en onderzoeker bij Fontys Hogeschool, praat je bij, in 4 minicolleges. Zo kun je beter signaleren. En met uitleg en onderbouwing beter doorverwijzen als daar reden toe is.
Producten
,
Cursusaanbod
,
Minicolleges
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Samenwerking Babykennis en IMH Nederland
Kom jij hen wel eens tegen in jou werk? Baby's van ouders met psychische of psychiatrische problematiek (BOPP)? In deze e-learning leer je welke impact psychische klachten bij ouders hebben op de ontwikkeling van baby's.
Aanbod partners
| |
Webinar Foetaal alcohol syndroom verstoort ontwikkeling levenslang’
Veel vaker dan gedacht worden kinderen in de baarmoeder aan alcohol blootgesteld. Wat gebeurt er dan in het brein van het ongeboren kind? En wat voor consequenties heeft dit voor de rest van het leven?
Webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Samenwerking Babykennis en IMH Nederland
Werk je met aanstaande/prille ouders en zeer jonge baby’s? Dan is deze E-Learning Transitie ouderschap en hechtingsproces voor jou.
Aanbod partners
| |
Bij kinderen hoort ‘energie’. Ze ontdekken de wereld, zijn verwonderd over vele dingen met op de achtergrond een liefdevolle volwassene. Soms laten kinderen op jonge leeftijd in hun gedrag zien dat ze zich soms geen raad weten met hun energie (of het gebrek daaraan). Waar dit het kind gaat blokkeren, wordt de inzet van de… Lees verder »Partner: Basiscursus Griefelen
Aanbod partners
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Kleuter
,
Peuter
Tweedaagse verdieping Griefelen. In deze verdieping komt de indicatiestelling aan de orde, rapportage m.b.t. het Griefelen (eventueel in relatie tot een breder behandelprogramma) en psycho-educatie. Hoe kunnen ouders worden betrokken in het  programma? Daarnaast worden de fundamenten van het programma nader uitgewerkt; besproken op welke manieren het Griefelprogramma kan worden aangepast aan verschillende doelgroepen en… Lees verder »Partner: Griefelen Verdieping (WO)
Aanbod partners
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Kleuter
,
Peuter
Verdieping HBO Eendaagse verdieping voor Griefelaars die Griefeltrajecten uitvoeren. Herhaling is mogelijk. Cursist brengen eigen videomateriaal en/of casuïstiek in. Aan de hand van dit materiaal + vraag vindt een inhoudelijke verdieping plaats m.b.t. de methodiek van het Griefelen, het nader uitwerken van de fundamenten onder het programma + toepassing daarvan in de praktijk. Ook wordt… Lees verder »Partner: Praktijk Verdieping Griefelen (HBO)
Aanbod partners
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Kleuter
,
Peuter
1 5 6 7

Breed erkende kwaliteit van onze cursussen