Leren

Webinars, cursussen, intervisies, supervisies en regiocongressen

IMH-Leren

Met een team van docenten en experts op het vlak van Infant Mental Health geven en maken we cursussen voor professionals werkzaam in de geboortezorg en in de jonge kind zorg over Infant Mental Health. 

Onderwerpen van de cursussen en webinars variëren van kennismaking met de basisconcepten van de Infant Mental Health tot en met complete pakketten waarin praktische vervolgcursussen en begeleide intervisie een plek hebben. 

Bekijk deze vlog van Marilene waarin ze verder vertelt over onze visie op Leren en ons aanbod.

085 1300436
leren@imhnederland.nl
Marilene de Zeeuw
Specialist leren en innovatie, Klinisch psycholoog en IMH Specialist
Nanniek van den Heuvel
Orthopedagoog, IMH Consulent
Nina Bosch
Orthopedagoog i.o. en Projectmedewerker Blended Care
Sandra Wuite
Opleidingscoördinator
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over onze cursussen of opleidingsroutes? Lees dan meer over de opleidingsroutes, bekijk onze FAQ, of neem contact met ons op via leren@imhnederland.nl

Wat cursisten van onze trainingen vinden

Overzicht aanbod leren

Prijsbereik
tot Ga
Categorie
Opleidingsniveau
Regio
Doelgroep
Filters Sorteer resultaten
Reset Toepassen
Baby IMH Nederland
Bij veel kinderen tussen 1 en 3 jaar lijkt de ontwikkeling op het gebied van spel, contact of communicatie risicovol te verlopen. De BEER-interventie is een middel om dan, zonder diagnose, gerichte hulp in te zetten. Het doel is drempels weg te nemen, waardoor meer kinderen op tijd de juiste hulp krijgen.
Webinars - Opgenomen
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
In de hulpverlening aan jonge kinderen is nadenken over wat zich in de binnenwereld van ouders afspeelt altijd nuttig. Veel hulpverleners doen dit de hele dag door. Hierdoor snappen we beter wat gedrag van een jong kind bij hen oproept. Jeffrey Roelofs neemt je in een webinar mee in de mogelijkheden die dit biedt. Centraal staat het op praktische wijze toepassen van de Schematheorie binnen je hulpaanbod.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Newborn baby crying
Veel baby’s huilen overmatig zonder aanwijsbare reden. Ieder jaar weer kloppen duizenden ouders, vaak ten einde raad, aan bij de hulpverlening. Veel van deze baby’s komen in de ziekenhuiszorg. Betere hulp in een eerder stadium kan veel onrust en slapeloze nachten verhelpen. Wat daarvoor nodig is? Daarover vertelt kinderarts i.o. drs. Karola de Graaf.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Webinar TOS 29 september 2022
Taalontwikkelingsstoornissen, kortweg TOS, komen veelvuldig voor bij jonge kinderen. Op tijd signaleren is van groot belang om in een vroeg stadium de juiste interventies in te kunnen zetten. In dit TOS-webinar brengt Bernadette Sanders je met een schat aan informatie over dit actuele onderwerp op het goede spoor. Haar praktijkadviezen zijn stevig onderbouwd.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Maak kennis met de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde benadering van baby’s met slaap-, huil- en voedingsproblemen. Niemand minder dan de Australisch onderzoeker en auteur Pamela Douglas verzorgt dit webinar over het door haar ontwikkelde Possums & Co programma.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Get introduced to the latest science-based approach to babies with sleep, crying and feeding problems. None other than the Australian researcher and author Pamela Douglas will give a webinar about the Possums & Co program she developed.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Spelen IMH Nederland
Door de overvloed van aanmeldingen slibt de jeugdzorg dicht. Met als gevolg dat steeds meer kinderen en ouders die echt professionele hulp nodig hebben, nergens terecht kunnen. Informele steun kan soelaas bieden. En meer dan dat. Leontine Bibo vertelt op in een webinar over de meerwaarde en mogelijkheden van hulp naast het reguliere circuit.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Onderhuidse stress kan de ontwikkeling van jonge kinderen in de weg zitten. Bijvoorbeeld als gevolg van moeilijke bevallingen, ziekte of medische ingrepen direct na de geboorte. Hoe kunnen ouders hierop inspelen? In dit webinar neemt Anneke Vinke je bij de hand.
Webinars - Live
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
1 4 5 6 8

Breed erkende kwaliteit van onze cursussen