Leren

Webinars, cursussen, intervisies, supervisies en regiocongressen

IMH-Leren

Met een team van docenten en experts op het vlak van Infant Mental Health geven en maken we cursussen voor professionals werkzaam in de geboortezorg en in de jonge kind zorg over Infant Mental Health. 

Onderwerpen van de cursussen en webinars variëren van kennismaking met de basisconcepten van de Infant Mental Health tot en met complete pakketten waarin praktische vervolgcursussen en begeleide intervisie een plek hebben. 

Bekijk deze vlog van Marilene waarin ze verder vertelt over onze visie op Leren en ons aanbod.

085 1300436
leren@imhnederland.nl
Marilene de Zeeuw
Specialist leren en innovatie, Klinisch psycholoog en IMH Specialist
Nanniek van den Heuvel
Orthopedagoog, IMH Consulent
Nina Bosch
Orthopedagoog i.o. en Projectmedewerker Blended Care
Sandra Wuite
Opleidingscoördinator
Previous
Next

FAQ

Heb je vragen over onze cursussen? Bekijk dan onze FAQ, of neem contact met ons op via leren@imhnederland.nl. Klik op onderstaande link voor het complete overzicht van alle vragen.

Prijsbereik
tot Ga
Categorie
Opleidingsniveau
Regio
Doelgroep
Filters Sorteer resultaten
Reset Toepassen
Bij webinar Maartje Luijk
Hoe kunnen we ouders ondersteunen bij gezonde slaap van hun jonge kinderen. Daarover gaat het webinar van prof. dr. Maartje Luijk.“Ik bespreek dan welke wetenschappelijke inzichten ouders en professionals kunnen gebruiken om het slapen van jonge kinderen te verbeteren.
Webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Spel IMH Nederland
Speldiagnostiek en spelpsychotherapie maken onlosmakelijk onderdeel uit de jeugdhulpverlening. Ook in begeleidingssessies aan ouders met hun jonge kind kan spel veel verhelderen. Niet alleen over de ouder-kindinteractie, maar ook over wat er bij het kind leeft.
Webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Bij baby’s en peuters worden regelmatig tests naar de ontwikkeling en intelligentie afgenomen. Maar hoe betrouwbaar zijn uitspraken die op basis hiervan worden gedaan? Hoe spring je om met etiketten en labels? Moet je jonge kinderen überhaupt wel willen onderzoeken?
Webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Hoe kun je in kwetsbare situaties ouders begeleiden? Wat zijn belangrijke handvatten om steeds de verbinding te hervinden? En waarom is het zo belangrijk om een ouder steeds in te blijven sluiten, hoe onbegrijpelijk hij of zij zich ook gedraagt? Deze vragen vormen de insteek van het webinar van José Koster
Webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Ieder jaar weer krijgen veel ouders te maken met een complexe bevalling. Dit kan variëren van een moeilijke stuitligging, een te nauw geboortekanaal tot problemen als gevolg van zwangerschapvergiftiging. Vaak drukt deze valse start als een loden last op het prille gezin. Het versterken van de veerkracht van de ouders kan voor een ommekeer zorgen.
Webinars
| |
Baby IMH Nederland
Bij veel kinderen tussen 1 en 3 jaar lijkt de ontwikkeling op het gebied van spel, contact of communicatie risicovol te verlopen. De BEER-interventie is een middel om dan, zonder diagnose, gerichte hulp in te zetten. Het doel is drempels weg te nemen, waardoor meer kinderen op tijd de juiste hulp krijgen.
Webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Dreumes IMH Nederland
Vroeg begeleiden en ondersteunen tijdens de zwangerschap en de periode erna is uiterst zinvol. In dit webinar gaat Hanna Swaab in op het begeleiden van ouders met de thuisinterventie ‘Minding the Baby’, in Nederland en België bekend onder de titel ‘Een goed begin’. Deze vorm van hulp in de thuissituaties vermindert de kans op het ontwikkelen van gedragsproblemen.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
Spelen IMH Nederland
Door de overvloed van aanmeldingen slibt de jeugdzorg dicht. Met als gevolg dat steeds meer kinderen en ouders die echt professionele hulp nodig hebben, nergens terecht kunnen. Informele steun kan soelaas bieden. En meer dan dat. Leontine Bibo vertelt op in een webinar over de meerwaarde en mogelijkheden van hulp naast het reguliere circuit.
Live webinars
|
BR
,
DR
,
FL
,
FR
,
GL
,
GR
,
LI
,
NH
,
OV
,
UT
,
ZL
,
ZH
|
1 3 4 5 7

Breed erkende kwaliteit van onze cursussen