IMH Groningen

Regiopagina voor laatste ontwikkelingen m.b.t. (zorgaanbod) Infant Mental Health 

Infant Mental Health netwerk in Groningen

Welkom op de pagina van IMH Groningen. Met een hele groep IMH-geschoolde professionals rollen we het werken vanuit de IMH-visie in de regio steeds verder uit. We bouwen samen aan een stevig netwerk, betrekken zo veel mogelijk organisaties en hebben samen intervisie. 


Regiocoördinatoren: 

Niels van Delden – Orthopedagoog, IMH-specialist en FloorPlay-specialist bij Cosis en Orthopedagogiek MATIMO
Contactgegevens: contact@orthopedagogiekmatimo.nl en 06 – 21 23 05 28

Hinke Boomsma – Orthopedagoog generalist, psycholoog en IMH-specialist i.o. bij kinderrevalidatie Beatrixoord UMCG
Contactgegevens: Hinkeboomsma@yahoo.com en 06 – 25 64 64 07

Elvira Hensema – Psychotherapeut en Kinder- & Jeugdpsycholoog NIP bij Ommelander Ziekenhuis Groningen
Contactgegevens: e.hensema@ozg.nl

Niels van Delden
Orthopedagoog, Floorplay-specialist & IMH-specialist
Hinke Boomsma
Psycholoog & orthopedagoog generalist i.o. IMH-specialist
Elvira Hensema
Psychotherapeut en Kinder- & Jeugdpsycholoog NIP
Previous
Next

Kick-Off Groningen: vervolg

Op initiatief van Niels van Delden, Hinke Boomsma en Elvira Hensema is er in de regio Groningen een kick-off georganiseerd op 2 maart 2022. Doel is om een IMH-regionetwerk op te zetten voor de jonge kind professionals. Daarmee willen we net als in o.m. Twente en Arnhem, de verbinding tussen professionals onderling verstevigen en de netwerken tussen ziekenhuiszorg, voorveld, 1e en 2e lijn verbeteren.

De bijeenkomst is door ruim 250 professionals uit de regio bezocht. Wat bijzonder en daardoor is er veel input gekomen over een vervolg. Op deze pagina zullen we binnenkort meer vermelden over wat er nu de kick-off zal volgen. 

Wil jij ook op de hoogte blijven van de activiteiten in de regio Groningen? Je kunt je via onderstaande button aanmelden op het nieuws uit jouw regio.

Aanmelden regionieuws Groningen

Introductiecursus Infant Mental Health Noord

Ben jij als professional werkzaam in Groningen en ben je op zoek naar kortdurende scholing in IMH? Bekijk dan alle informatie over onze introductiecursus Noord via onderstaande button. Ben je op zoek naar meer verdieping? Bekijk dan hier ons gehele cursusaanbod

Wetenschappelijk onderzoek IMH NederlandIn onze database staan Groningse (zorg)organisaties die Infant Mental Health getrainde professionals in dienst hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat professionals die met jonge kinderen werken, denken en handelen vanuit eenzelfde visie. Daarom screenen we bij inschrijving of en zo ja, welke IMH- training professionals gedaan hebben. 

Zorgaanbod eenvoudig inzichtelijk via digitale portfolio’s

Onze database bestaat uit portfolio’s van leden. Organisaties en professionals geven in hun digitale portfolio aan wat hun expertise, zorgaanbod en interventiemethodes zijn. Als platform zijn we bovendien op de hoogte van de actuele wachtlijst.  Met deze informatie denken wij mee met verwijzers en matchen de hulpvraag met de juiste expertise. Zo hoef je als huisarts, jeugdarts of gemeente niet meer op zoek naar het beste aanbod en kan je aandacht uit gaan naar de zorg voor het gezin.

Kunnen we jou ergens mee van dienst zijn?  Neem vrijblijvend contact met ons op 

Deelnemende organisaties IMH regionetwerk

Waarom een Infant Mental Health professional?

Infant Mental Health richt zich op een gezonde ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Als je de visie en uitgangspunten kent, dan weet je dat dit een breed gebied is. En dat is ook het fijne van Infant Mental Health. Het richt zich niet op 1 aspect van de groei of ontwikkeling van het kind, maar allerlei gebieden komen samen. Dat biedt kansen voor een goede ketensamenwerking en het maken van 1 gezinsplan. 

Infant Mental Health professionals hebben naast hun eigen basisberoep, zoals kinderarts, kinderpsycholoog of kinderfysiotherapeut aanvullende scholing gehad. Daardoor letten ze op relaties en patronen die kunnen ontstaan bij (zeer) jonge kinderen en hun gezinsleden. Behandelplannen zijn niet alleen gericht op het eigen vakgebied, maar zijn integraal van opzet en het plan houdt ook rekening met de specifieke situatie van het gezin. Op die manier krijg je als ouder en/of verwijzer een totaal aanpak.

Over IMH Nederland

Samen met onze partners zorgen wij dat ouders het juiste antwoord krijgen op hun vragen in de opvoeding. Daarbij willen we dat de wens van ouders centraal staat en de informatie dichtbij huis gevonden kan worden. Dat betekent dat onze professionals op een nieuwe manier samenwerken om te zorgen dat kennis van specialisten beschikbaar is op het moment dat ouders daar behoefte aan hebben.  We matchen hulpvraag met het juiste aanbod, bieden scholing, hebben een online IMH-behandelomgeving, verkorten de keten en zetten ons in voor zorginnovatie.  Ook deelnemen? Meld je aan! 

Volg ons ook op social media