Ga naar de inhoud

IMH Friesland

IMH Friesland | Regionale ontwikkelingen & aanbod Infant Mental Health in Friesland

IMH netwerkverbinders Friesland

Daar waar er allerlei leuke initiatieven zijn op het gebied van Infant Mental Health en netwerken,  zijn er ook professionals nodig die dit organiseren. Je kan bij hen ook terecht indien je op zoek bent naar de juiste zorg of ter consultatie bij casuïstiek. In regio Friesland kan je daarvoor terecht bij:

Corina Wiersma: GZ-psycholoog | NVO-generalist. Te bereiken via: wiersma.c@jeugdhulpfriesland.nl

Laura Maats-Klein: Psychotherapeut | GZ-psycholoog | IMH-specialist DAIMH. Te bereiken via: maats.l@jeugdhulpfriesland.nl 

Ylse Plat: GZ-psycholoog | in opleiding tot IMH-specialist. Te bereiken via: y.plat@therapeuticum-joure.nl

IMH café Friesland: 27 juni 2024


Verslavingsproblematiek van de ouder is van grote invloed op de (prille) ouder-kindrelatie. Wat betekent het voor het (ongeboren) kind, voor de ouder en de band tussen ouder en kind wanneer het leven van de ouder in het teken staat van een middel en andere problemen die verslaving met zich mee brengt? Anja Kolschmann, GZ-Psycholoog/ IMH-specialist zal in haar lezing ingaan op deze vragen en stil staan bij wat de gevolgen kunnen zijn van verslaving van de ouder op de ontwikkeling van het (ongeboren) kind, het ouderschap en de interactie tussen ouder en kind. Larissa Stuiver, moeder van een dochter van 5 jaar en ervaringsdeskundige zal vanuit eigen ervaring vertellen over de impact van haar verslaving op het moederschap en haar dochter en hoe zij ervoor heeft gezorgd eindelijk te kunnen dansen met haar dochter.

Je kunt je aanmelden via deze link

 

We zijn een gepassioneerde groep die de IMH visie graag verspreidt en hulpverleners verbindt. Heb je zelf een thema vanuit jouw specialisme in het werken met jonge kinderen, dan nodigen we je van harte uit, hier bij een IMH café over te komen vertellen.  Je kunt daarvoor terecht bij Laura Maats-
Klein / Corina Wiersma-de Wagt (Jeugdhulp Friesland) of Marten Sprenger / Ylse Plat (Therapeuticum Joure, Kleintje TJ).

Praktische zaken:
Datum: 27 juni 2024
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Behandel- en expertisecentrum Jonge Kind, J.H. Knoopstraat 4, 8933 GS Leeuwarden

IMH regionale samenwerking

Ontmoet elkaar in de online community

In onze speciale omgeving voor professionals ontmoet je elkaar. We willen dat je elkaar én kennis uit andere regio’s zo eenvoudig mogelijk kan vinden.  Daarom is de online community gratis toegankelijk voor iedereen. De online omgeving heeft zowel groepen op thema als op regio. 

Regiopagina's

Nieuws uit de regio is nu te vinden in de interactieve online community. In de online community verbind je makkelijk onderling, omdat je elkaar berichten kan sturen, nieuws kan posten en uitnodigen voor bijeenkomsten. Bovendien kan je de omgeving gebruiken als opslagplek voor informatie die je graag als regio wil benutten. Kortom: een gezamenlijke ontmoetingsplek voor jou en de collega’s uit je regio. 

Volg ons ook op social media