Meteen naar de inhoud

IMH regio Den Haag

Regiopagina voor laatste ontwikkelingen m.b.t. (zorgaanbod) Infant Mental Health 

Infant Mental Health netwerk Den Haag

Welkom op de pagina van IMH regio Den Haag. Met elkaar rollen we het werken vanuit de IMH-visie in de regio steeds verder uit. We bouwen samen aan een stevig netwerk, betrekken zo veel mogelijk organisaties en hebben samen intervisie.

Regiocoördinatoren Den Haag:

Frouwke Staal – GZ-psycholoog & IMH-specialist Youz. Betrokken bij Beter Thuis: samenwerkingsverband tussen Youz, Ipse de Bruggen en Jeugdformaat. Integraal 0-6 wijkteam
Contactgegevens: f.staal@youz.nl  / 0tot6teamindewijk@youz.nl

Lindy Schrover-Thijsse – Orthopedagoog & IMH-specialist De Opvoedpoli Den Haag
Contactgegevens: lindy.thijsse@opvoedpoli.nl  en 06-53 30 91 70

Annemieke Levöleger – Orthopedagoog, i.o. tot IMH specialist, EMDR K & J basistraining (VEN 37056), Behandelcoördinator Communicatieplus Kentalis
Contactgegevens: VBCMB-IMHHaaglanden@kentalis.nl

Monique Ploeg – Gezondheidszorgpsycholoog, IMH-Specialist, EMDR practitioner K&J en V (VEN 31991) Basalt Centra voor Revalidatie – Poliklinische Revalidatie Kinderen Den Haag
Contactgegevens: 070 – 359 37 13 (ma, di, vr)

Frouwke Staal
GZ-psycholoog & IMH-specialist
Lindy Schrover - Thijsse
Orthopedagoog & IMH-specialist
Annemieke Levöleger
Orthopedagoog, i.o. tot IMH specialist, EMDR K & J basistraining, Behandelcoördinator
Monique Ploeg
Gezondheidszorgpsycholoog, IMH-Specialist, EMDR practitioner
Previous slide
Next slide

Wetenschappelijk onderzoek IMH NederlandIn onze database staan (zorg)organisaties uit regio Den Haag die Infant Mental Health getrainde professionals in dienst hebben. We vinden het namelijk belangrijk dat professionals die met jonge kinderen werken, denken en handelen vanuit eenzelfde visie. Daarom screenen we bij inschrijving of en zo ja, welke IMH- training professionals gedaan hebben. 

Zorgaanbod eenvoudig inzichtelijk via digitale portfolio’s

Onze database bestaat uit portfolio’s van leden. Organisaties en professionals geven in hun digitale portfolio aan wat hun expertise, zorgaanbod en interventiemethodes zijn. Als platform zijn we bovendien op de hoogte van de actuele wachtlijst.  Met deze informatie denken wij mee met verwijzers en matchen de hulpvraag met de juiste expertise. Zo hoef je als huisarts, jeugdarts of gemeente niet meer op zoek naar het beste aanbod en kan je aandacht uit gaan naar de zorg voor het gezin.

Kunnen we jou ergens mee van dienst zijn?  Neem vrijblijvend contact met ons op 

Deelnemende organisaties IMH regionetwerk

Waarom een Infant Mental Health professional?

Infant Mental Health richt zich op een gezonde ontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Als je de visie en uitgangspunten kent, dan weet je dat dit een breed gebied is. En dat is ook het fijne van Infant Mental Health. Het richt zich niet op 1 aspect van de groei of ontwikkeling van het kind, maar allerlei gebieden komen samen. Dat biedt kansen voor een goede ketensamenwerking en het maken van 1 gezinsplan. 

Infant Mental Health professionals hebben naast hun eigen basisberoep, zoals kinderarts, kinderpsycholoog of kinderfysiotherapeut aanvullende scholing gehad. Daardoor letten ze op relaties en patronen die kunnen ontstaan bij (zeer) jonge kinderen en hun gezinsleden. Behandelplannen zijn niet alleen gericht op het eigen vakgebied, maar zijn integraal van opzet en het plan houdt ook rekening met de specifieke situatie van het gezin. Op die manier krijg je als ouder en/of verwijzer een totaal aanpak.

Over IMH Nederland

Samen met onze partners zorgen wij dat ouders het juiste antwoord krijgen op hun vragen in de opvoeding. Daarbij willen we dat de wens van ouders centraal staat en de informatie dichtbij huis gevonden kan worden. Dat betekent dat onze professionals op een nieuwe manier samenwerken om te zorgen dat kennis van specialisten beschikbaar is op het moment dat ouders daar behoefte aan hebben.  We matchen hulpvraag met het juiste aanbod, bieden scholing, hebben een online IMH-behandelomgeving, verkorten de keten en zetten ons in voor zorginnovatie.  Ook deelnemen? Meld je aan! 

Stel je vraag:

Heb jij een vraag over je zwangerschap, de opvoeding van je kleintje of over je rol als ouder? Je kan hiervoor bij je huisarts of consultatiebureau-arts terecht. Wil je onafhankelijk advies, of wil je samen met je verwijzer weten welke expert jou verder kan helpen, dan mag je gerust contact opnemen met het adviesteam van IMH Nederland. Wij staan dagelijks voor je klaar!

Volg ons ook op social media