IMH behandelingen

Ons aanbod van behandelingen op basis van Infant Mental Health 

Loop jij en/of jouw partner vast in de opvoeding van je kleintje of over je rol als ouder? Wil je onafhankelijk advies en verder geholpen worden door een expert?
Hiervoor bieden we nu de onderstaande behandelpakketten voor jonge gezinnen aan.

Blended care
Willen jullie actief aan de slag met problemen op de plek en tijdstip die jullie het beste uitkomt? Dan is een online behandeling mogelijk een uitkomst, eventueel aanvullend bij gesprekken met jullie huidige behandelaar.
Wij bieden deze online hulp  voor jonge gezinnen met klachten t.a.v. onrustige (huil)baby’s, die hulp wensen bij post- en peripartum problematiek en voor (aanstaande) ouders om hun vertrouwen in het ouderschap te vergroten. Deze modules volgt u vanuit een beveiligde internetomgeving met persoonlijk contact met een behandelaar.
Wij noemen dit blended care.

Let op!: Om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen, vragen we bij het bestellen van een behandelpakket een verklaring te leveren van je huidige ‘verwijzer’.

Ons aanbod van behandelingen

Onrustige (huil)baby's

Een onrustige baby die veel huilt kan een flinke impact op jullie als jong gezin hebben. De oorzaak is soms moeilijk te achterhalen. Er kunnen namelijk vele boosdoeners zijn die ervoor zorgen dat jullie baby zo veel huilt.
Een onrustige baby kan je soms echt tot wanhoop drijven. Daarnaast helpen de slapeloze nachten ook niet mee voor je gemoedstoestand. Schroom daarom niet om hulp te vragen.

Bekijk onze pakketten waarmee jullie als jong gezin het weer op de rit krijgen. Niet door alleen de symptomen te bestrijden, maar door de oorzaken van het probleem echt aan te pakken.

Vergroten van vertrouwen in (aanstaand) ouderschap

Het krijgen van een kind is een intense en ingrijpende gebeurtenis. Als aanstaande ouders is het belangrijk om je bewust te zijn dat jullie relatie in een kwetsbare periode verkeert door de komst van een kind. 

De impact van deze stress vermindert wanneer je hierover kan praten. Heb jij of jullie moeite om hier je weg in te vinden? Of hebben jullie een minder makkelijke start gehad? Dan kan het veel baat hebben om begeleiding te krijgen door professionals.  

Bekijk ons aanbod waarmee we jou of jullie als (aanstaande) ouders steun kunnen bieden

Post- en Peripartum

Bij een postpartum depressie voelen vrouwen of mannen zich lusteloos, eenzaam, snel geïrriteerd en somber. Dit kan voor, na of tijdens de geboorte van het kind ontstaan. Ook komt het vaak voor dat zij meer gaan piekeren en dat de sombere toestand invloed heeft op het eetgedrag.

Door de mentale en emotionele toestand en de missende ‘roze wolk’ ontstaat vaak het gevoel van falen, omdat zij niet aan (hun eigen) verwachtingen kunnen voldoen. Ook kunnen deze problemen invloed hebben op het hechtingsproces tussen ouder(s) en baby, waardoor het extra belangrijk is om te durven uiten hoe je je voelt en je hiervoor te laten behandelen wanneer nodig.

Bekijk onze pakketten waarmee jullie als jong gezin het weer op de rit krijgen. Niet door alleen de symptomen te bestrijden, maar door de oorzaken van het probleem echt aan te pakken.

Integrale behandelplannen

Behandelplannen zijn niet alleen gericht op het eigen vakgebied, maar zijn integraal van opzet en het plan houdt ook rekening met jullie specifieke situatie. Op die manier krijg je als ouder een totaal aanpak. Het kan een zoektocht zijn om te weten wat welke professional nou precies doet. Ben je vooral eerst nog benieuwd wat IMH is en hoe een traject eruit kan zien? Kijk dan op deze pagina.

Voordat je aan een traject kunt bestellen, vragen we een verklaring te leveren van de huidige professional die jullie nu begeleidt. Zodat we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen.

Een Infant Mental Health professional is gespecialiseerd in gezinnen met jonge kinderen en kan meedenken met jullie specifieke situatie

Afzegging / verplaatsing

Kun je helaas toch niet op het moment dat je een afspraak gepland hebt staan? Verzetten of afmelden kan per e-mail en kan kosteloos tot twee werkdagen voorafgaand aan de afspraak.

Zeg je de afspraak later af, dan kan je een aanvullende rekening van €85,- ontvangen. Helaas geldt dit ongeacht de reden (dus ook bij bv. ziekte) i.v.m. de gereserveerde tijd. 

Onze behandelaren en experts

Met een team van behandelaren en experts op het vlak van Infant Mental Health bieden we behandelpakketten voor jonge gezinnen.

Informatie en kennis

Naast behandelpakketten bieden we jonge gezinnen ook informatie in het uitgebreide aanbod van behandelaren.
Zie hier bijvoorbeeld wie wat doet.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over onze behandelpakketten? Bekijk onze veelgestelde vragen hierboven of neem contact met ons op via info@imhnederland.nl
of bereik ons dagelijks op 085-1300436
(uitgezonderd feest- en woensdagen.)