Hoogsensitiviteit

Leer je hoogsensitieve kind begrijpen adhv de leukste boeken en hulpmiddelen

Draakje Vurig

Een prachtig prentenboekje, speciaal voor je jonge kind. Het verhaal gaat over een draakje die om moet leren gaan met zijn gevoeligheid. Erg herkenbaar en een manier om je kind zichzelf te leren begrijpen en een gesprek over hooggevoeligheid aan te gaan.

Hoogsensitief opvoeden

Dit boek speelt vooral in op de talenten van je hoogsensitieve kind en hoe je deze het beste tot uiting kunt laten brengen. Voorbeelden, ervaringen van andere ouders, tips, gedichten en mooie illustraties maken dit boek tot een praktische handleiding waardoor je als ouder leert om te gaan met de gevoeligheid van je jonge kind.

Het Kleurenmonster

Om emoties bespreekbaar te maken met je kind, is het Kleurenmonster een leuke en leerzame methode. Het boek: 'De kleur van emoties' van Anna Llenas beschrijft emoties als 'angst', 'kalmte', 'boosheid' en 'vreugde' aan de hand van verschillende kleuren. Door samen te praten over de verschillende emoties, leer je hier beiden beter mee om gaan.

Kleurenmonsters

Bestel naast het boek 'Het Kleurenmonster' de bijbehorende knuffels. Te verkrijgen in een set van zes. De knuffels kijken hoe ze zich voelen en zijn te gebruiken als aanknopingspunt voor een gesprek over de emoties van je kind.