Ga naar de inhoud

Haptotherapeut

Wat doet een haptotherapeut

Haptotherapie helpt mensen om meer in contact te komen met hun gevoel. Door oefeningen te doen die gericht zijn op voelen, bewegen en houdingen leer je weer te kijken hoe je dingen ervaart en waar er blokkades zitten in je lichaam. Daarbij gaat haptotherapie er vanuit dat spanningen of andere negatieve ervaringen onbewust worden opgeslagen in je  lichaam. Door daar mee aan de slag te gaan, leer je dit op te lossen.

Haptotherapeuten zijn in de basis breed opgeleid, omdat de studie tot haptotherapeut na een afgeronde HBO of WO-studie op psychosociaal vlak komt.  Daarna kan je de opleiding tot haptotherapie doen en je verdiepen tot GZ-haptotherapeut (waarbij de haptotherapie vaak ook vergoed wordt door de verzekeraar, maar vraag dit vooraf altijd eerst goed na).

Zwangerschapshaptotherapeut

Zwangerschapshaptonomie, waarbij er meer kennis opgedaan wordt van de fasen van de zwangerschap, verbinding met het kind en je partner en  kan je meer lezen over het opleidingstraject. Haptotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in zwangerschap, zijn aangesloten bij de Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders .


Kunnen we met je meedenken? Neem contact met ons op!