Ga naar de inhoud

Handige tips voor ouders

Boeken

Pascal Gorter – Ziek

Pascal Gorter heeft een boek gemaakt om ouders of verzorgers te helpen met het beantwoorden van vragen als: Wat is een virus? Hoe wordt een virus verspreid? Hoe kun je verspreiding van een virus tegengaan?

Download het boek via deze link


Petra van Dreumel – Het Supersaaie Spannende Samen Alleen Zijn Avontuur 

Het Supersaaie Spannende Samen Alleen zijn Avontuur vertelt het verhaal van Vari, een kever die woont in het land van Anoroc. Daar zorgde een gekke hoest ervoor dat alles veranderde. Het boek, gemaakt door Petra van Dreumel, vertelt op een speelse, kleurrijke en positieve manier wat er op dit moment aan de hand is in de wereld. En vooral: dat je mag voelen wat je voelt en dat in iedere niet-leuke gebeurtenis ook leuke of goede dingen schuilen. Met de vragen die na het verhaal gesteld worden kunnen kinderen vertellen hoe het voor hen is. Het e-book is gratis te downloaden.


Eline Claeys – De corona’s op gezinsvakantie 

De corona’s op gezinsvakantie. Download het e-book via deze link

Handige websites

– CPZ geboortezorg 
Een handige website voor de laatste ontwikkelingen in de integrale geboortezorg

– KNOV  
Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

– Samen sterk voor kwetsbare kinderen
Door het coronavirus zitten alle kinderen en gezinnen noodgedwongen thuis. De structuur van school valt weg en ook veel sociale contacten. Dat kan zorgen voor spanningen. Voor kinderen die thuis niet veilig zijn, is de situatie nóg moeilijker. Daarom een speciaal crisisfonds. Om kwetsbare kinderen in deze ingrijpende periode te helpen.

– Lettercircus
Een leuke website waar je inspiratie op kan doen voor voorlezen, zoekplaten, letterplaten en spelletjes. Leuk om samen met je kind te doen!

Een greep uit ons aanbod

Samenwerking

Nieuwsbrief