Ga naar de inhoud

Zorginnovatie

Infant Mental Health voor gemeenten en zorgverzekeraars

Wil jij dat er meer gewerkt wordt vanuit preventie?

Samenwerken om de zorg voor gezinnen met jonge kinderen te verbeteren, dat is waar wij voor staan! 

We benutten de Infant Mental Health-visie om professionals en organisaties onderling te verbinden, zodat de kwaliteit van zorg verbetert. In combinatie met slimme technieken, bedenken we (bijna) dagelijks nieuwe plannen die enorm veel energie genereren. 

Met onze ervaring helpen we gemeenten en zorgverzekeraars om meer uit preventief werken te halen en daarbij handig gebruik te maken van IT oplossingen. 

Neem contact op met onze adviseurs:

085 1300436

info@imhnederland.nl

Nick Hogt
Adviseur ICT & Zorg
Marilene de Zeeuw
Specialist leren en innovatie, Klinisch psycholoog en IMH Specialist
Anouk van Vossen
Projectleider, Sociaal pedagogisch hulpverlener en IMH Consulent
Zillah Holtkamp
Strategisch adviseur zorginnovatie, GZ-psycholoog & IMH-specialist
Previous slide
Next slide
Een praktisch meerjarenplan voor jonge kind zorg

Helpt een goede regiostrategie jou verder?

Jij bent ambitieus en wil dat er daadwerkelijk wat verandert in de zorg. Je wil gezinnen op tijd helpen, wil problemen en ziekte voorkomen en wil gaan voor een gezonde maatschappij.

Door de Infant Mental Health-visie uit te rollen, bouw je aan een goede fundering in het zorglandschap. Een integrale benadering is daarbij van belang. Professionals worden door ons getraind in het brede IMH-referentiekader, waardoor er meer uniformiteit in handelen ontstaat. En dat haalt dubbelingen in de zorg eruit!

Aan de hand van het verhaal van gezinnen en trajecten in de zorg brengen we in beeld wat werkt en wat niet. We maken een regio-analyse en brengen in beeld welke expertise er nodig is en welke daadwerkelijk aanwezig is. We bouwen aan een regionaal opleidingsplan met de juiste professionals. Zo zorgen we voor toekomstbestendige zorg.

 

Pakket 1

  • Gratis stappenplan: breng je gemeente of regio in kaart
  • Gratis strategiegesprek
  • Plan van aanpak uitgewerkt door IMH Nederland n.a.v. het strategiegesprek
  • Intervisiepakket
  • Plan van aanpak fase 2
  • Besloten online community

Pakket 2

  • Alles van Basis
  • Webinar voor regionale verbinding
  • Basiscursus IMH
  • Sociale kaart a.d.h.v. digitale portfolio's van zorgaanbod

Wij begeleiden je om beleid te maken gericht op preventie en helpen je om de gezonde ontwikkeling voor nieuwe generaties maximaal te stimuleren

Wil je betere samenwerking?

Wil je de zorg voor jonge kinderen en hun ouders verbeteren? Wil je interventies inzetten die werken? Wil je dat zorgorganisaties onderling meer gaan samenwerken en de juiste professionals inzetten bij een gezin?

Heb je nagedacht om ons mee te laten bij jouw vraagstukken? Met slimme technieken brengen we namelijk in beeld welke expertise er in jouw regio zit en waar je nog op door kan ontwikkelen. 

Vanuit een helikopterview zoeken we samen met je naar toekomstbestendige oplossingen. 

 

Samernwerken aan toekomstbestendige zorg
Snelle onderlinge verbinding via een webinar

Webinar voor regionale verbinding

Wij werken vanuit een uniek overzicht van alle domeinen die gezinnen met jonge kinderen ondersteunen. Wil je onderlinge verbinding tussen deze domeinen, maar ben je niet op zoek naar een uitgebreide scholing? 

IMH Nederland biedt een kennismakingswebinar aan van circa 2 uur (+ 20 minuten voorbereiding) met als doel om kort kennis te maken met de Infant Mental Health principes en daardoor meer dezelfde taal te leren spreken binnen je gemeente of regio.

Gezinnen ondersteunen op de plek waar ze dagelijks zijn

IMH Nederland versterkt de kinderopvang en de (voor)school met de juiste kennis over preventief en gezinsgericht werken. 

In onze blended cursus krijgen leerkrachten en pedagogisch medewerkers uitleg over de ontwikkeling van gedrag van baby’s en jonge kinderen en de samenhang tussen gedrag op de groep en interactiepatronen die thuis tussen ouder – en kind plaats vinden. En hoe ze kunnen verbinden met zorg indien dit nodig is. 

Bekijk hier meer informatie voor pakket kinderopvang

Verbinding tussen kinderovpang en zorg

Deze organisaties werken vanuit de IMH-visie

Wil jij IMH materialen altijd bij de hand hebben? Tot 1 maart kun je bij ons een fysieke map met daarin een overzicht van IMH vaardigheden, modellen en materialen verkrijgen. Lees meer