Webinar De ontwikkeling van sociale angst en selectief mutisme bij zeer jonge kinderen

Angst is een van de meest primaire emoties van mens en dier. Angsten en het omgaan met angst is een belangrijke ontwikkelingstaak, die begint bij hele jonge kinderen en doorgaat tot in de volwassenheid. Wanneer gaat gewone en gezonde angst over in overmatige angst zoals we die zien bij kinderen met een angststoornis? In deze webinar gaan we kijken naar de gewone ontwikkeling van jonge kinderen en naar factoren die van invloed kunnen zijn op het ontwikkelen van overmatige angsten. We gaan kijken wanneer er sprake is van een stoornis. Daarbij kijken we vooral naar sociale angst(stoornissen) en de recente literatuur over het vóórkomen ervan en lange termijn effecten. Kunnen sociale angststoornissen waarbij een mens bang is wat een ander van hem/haar vindt of over hem/haar denkt al ontstaan bij zeer jonge.. Lees verder

Praktische informatie

Spreker: Maretha de Jonge
Datum: Vrijdag 30 oktober 2020 09:00 – 10:00

Lengte: De webinar bedraagt 1 uur. 

Kosten: Elke webinar kost €29,95,-
IMH Nederland is CRKBO geregistreerd, waardoor er geen BTW over het bedrag betaald hoeft te worden.

Schrijf jij je tegelijk in voor alle vier webinars, dan krijg je korting en betaal je €109,80  i.p.v. €119,80.
Organisaties die 10 of meer medewerkers tegelijk willen inschrijven, kunnen contact (mail naar info@imhnederland.nl) met ons opnemen voor pakketprijzen. Het is mogelijk om de webinars op een later moment terug te kijken.

Over de spreker:
Prof. dr. Maretha de Jonge is halftime verbonden aan opleiding orthopedagogiek van de Universiteit Leiden en halftime werkzaam in het UMC Utrecht, afdeling psychiatrie binnen de zorglijn ontwikkelingsstoornissen. Zij is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen/jongeren met Autisme Spectrum Stoornissen en angststoornissen in het bijzonder selectief mutisme. Zij ontwikkelde het gedragstherapeutisch behandelprogramma ‘Spreekt voor zich’ voor kinderen met selectief mutisme van 4-8 jaar en hun omgeving.

Klik hier om je aan te melden

Datum

okt 30 2020

Tijd

09:00 - 10:00
Categorie