Ga naar de inhoud

Het jaar van: netwerkzorg voor zwangeren, baby’s en jonge kinderen

Netwerkzorg is één van de manieren om de zorg toekomstbestendig te maken. Minister Ernst Kuipers geeft al tijden aan dat de zorg beter georganiseerd moet worden. Netwerksamenwerking kan daarbij een belangrijke oplossing zijn. Dit geldt niet alleen voor medische zorg vinden wij vanuit IMH Nederland. Ook bij zorg aan gezinnen met jonge kinderen kan netwerkvorming een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ondersteuning en behandeling. Doe daarom mee.

Zillah Holtkamp is GZ-psycholoog & IMH-specialist en oprichter van het platform IMH Nederland. Anouk van Vossen is social worker & IMH-consulent en projectleider netwerkzorg bij IMH Nederland. Samen zetten ze zich met het team van IMH Nederland in om in 2023 concrete netwerken te vormen die aanstaande ouders en gezinnen met baby’s en jonge kinderen ondersteunen. En dat lukt alleen in samenwerking met jou!

Met hulp van ZonMW zijn er in het afgelopen jaar veel voorbereidingen getroffen om kaders te scheppen voor goede IMH netwerken. Middels feedback van focusgroepen, netwerkteams en ondersteuning van innovatiecoach Lienke Scheurwater zijn er concrete draaiboeken, tools en pilotgroepen gestart. In 2023 willen we die IMH netwerken graag uitrollen naar meerdere regio’s.

Daarom gaan we in 2023 de uitdaging aan: we willen dat elke provincie een goed georganiseerd IMH netwerkteam heeft.  Van maandag 16 januari 2023 tot maandag 30 januari bieden we onze ondersteuning gratis aan.  Op die manier hopen we voldoende enthousiaste organisaties te bereiken die bereid zijn een bijdrage te leveren aan het bouwen van goede netwerken.

Op maandag 16 januari van 9.00-9.30 uur is er als start van het programma een online webinar en op maandag 30 januari sluiten we van 9.00 tot 9.30 uur af met een online webinar. Voor meer informatie over het programma lees hier verder 

Ja, ik wil meedoen en schrijf me direct in:

Datum

jan 16 - 30 2023
Expired!

Tijd

09:00 - 09:30
Categorie

Wil jij IMH materialen altijd bij de hand hebben? Tot 1 maart kun je bij ons een fysieke map met daarin een overzicht van IMH vaardigheden, modellen en materialen verkrijgen. Lees meer