Ga naar de inhoud

Leren van…gezinspsychiatrie kliniek De Stee GGZ Drenthe

Er zijn zoveel gespecialiseerde zorgplekken. Dat maakt Zillah Holtkamp, oprichter van IMH Nederland, altijd nieuwsgierig. Wat kunnen we leren van deze plekken?

In deze online sessie Leren van…gaat Zillah in gesprek met 3 professionals van kliniek De Stee van GGZ Drenthe. Bij Kliniek de Stee komen gezinnen met jonge kinderen voor onderzoek en advies. Het advies is gericht op de kwaliteiten van het ouderschap en maakt een beoordeling over de mogelijkheden en kwetsbaarheden binnen het opvoedschap. Vanaf het begin van het traject wordt daar het netwerk van het gezin bij betrokken, met als doel dat gezinnen zo zelfstandig mogelijk verder kunnen.

Kliniek de Stee is één van de weinige plekken in Nederland waar dit specialisme aanwezig is, wat ook inhoudt dat gezinnen vanuit heel Nederland aangemeld worden.

Inhoud van het gesprek: 

Zillah gaat in gesprek met Kyra Slagter (gezinstrainer), Yvonne Buisman (gedragswetenschapper) en Barber Smit (teammanager). Kyra, Yvonne en Barber zullen ons uitleggen welke doelgroep bij hen terecht kan, hoe hun zorgprogramma eruit ziet en welke dilemma’s zij in hun werk tegen komen.

Omdat bij de gezinnen die worden aangemeld vaak veel speelt, zullen we ook stil staan bij het belang van tijdig signaleren en op tijd samenwerking met kliniek De Stee. Wat kun je in je eigen regio al oppakken en waar kan kliniek De Stee een aanvulling zijn.

De deelnemers krijgen uiteraard gelegenheid om vragen te stellen, om zo meer zicht te krijgen op wat de kliniek kan betekenen voor casuïstiek in hun eigen regio.

Datum + tijd
wo 12 juli 2023 | 13.00 – 14.00 uur

Aanmelden

We zijn heel blij met de vele aanmeldingen. Omdat we graag verbinding houden met de professionals die aanwezig zijn, hebben we besloten dat we de inschrijving stoppen.

Het is dus helaas niet meer mogelijk om je voor deze bijeenkomst aan te melden.
Er zullen in het najaar soortgelijke bijeenkomsten volgen, dus hopelijk zien we je op een later moment.

Heb je specifieke vragen over dit onderwerp en deze bijeenkomst, mail dan naar zillah@imhnederland.nl, dan denken we met je mee.

Tags:

Datum

jul 12 2023
Expired!

Tijd

13:00 - 14:00

Locatie

Online
Online
Categorie

Wil jij IMH materialen altijd bij de hand hebben? Tot 1 maart kun je bij ons een fysieke map met daarin een overzicht van IMH vaardigheden, modellen en materialen verkrijgen. Lees meer