Ga naar de inhoud

De ouder-kind band helpen versterken en herstellen in vijf gesprekken

Missie cursus
Als een ouder-kind band problemen oplevert, willen we die band helpen versterken en herstellen. In deze cursus leer jij in 5 gesprekken ouders en baby’s of jonge kinderen te helpen. Je bent meer therapeutisch aan het werk. In jouw kamer merk je dat er veel meer weerstand rondom de ouder-kind band al is ontstaan. Je wilt de liefdesband weer herstellen en ouders helpen hun hart weer open te stellen.
Dit doe je met behulp van de uitleg en voorbeelden van Paulien Kuipers in een online leeromgeving, en word je coachend begeleid de kennis en kunde toe te passen in de je praktijk door docenten van IMH Nederland met kennis en kunde in de Infant Mental Health, opgeleid door Paulien Kuipers.

Paulien besteedt veel aandacht aan taalgebruik, aan het weven of helpen verbinden van ouders en  kind, het opruimen van emotionele barrières en het ondersteunen van de adoptie van het kind door de ouder, als deze na de geboorte nog niet heeft plaatsgevonden door omstandigheden, door innerlijke of familiale conflicten. In deze cursus leer je woorden zo te gebruiken, dat zowel ouders als de baby zich door de ander gezien voelen en de binding tussen hen positiever kan worden.

De cursus richt zich bij uitstek op de professionals die langere contacten hebben met gezinnen, vaker in gezinnen komen of gezinnen vaker met hen in gesprek zijn. Deze professionals hebben meestal  te maken met complexe gezinssituaties waarin diverse verstorende factoren een rol spelen. Dit is een verschil met de Cursus Verbindende taal voor het bevorderen van de ouder-kind band – 1 gespreksmodel, waarin professionals korte contacten hebben met gezinnen.
We maken gebruik van het boek en de opgenomen uitleg van Paulien Kuipers, GZ-psycholoog en oprichter van Stichting Kinderleven in Limburg. Ze heeft de cursus opzet en mee vormgegeven.

Lesmomenten:

  • Live lesdag: Donderdag 6 november 2025 van 9.30 – 16.30 uur
  • Online lesmoment 1:  Donderdag 11 december 2025 van 9.00-12.00 uur
  • Online lesmoment 1:  Donderdag 15 januari 2026 van 9.00-12.00 uur

Aanmelden

Je kan je aanmelden via onze webwinkel met deze link

Datum

nov 06 2025

Tijd

09:30 - 16:30

Locatie

(Volgt)
Categorie

Organisator

IMH Nederland
Email
info@imhnederland.nl
QR code