Blended basiscursus Infant Mental Health Arnhem

IMH Nederland gelooft erin dat een competente en reflectieve IMH-professional, gezinnen weer in hun kracht kan zetten. Als we hierbij aandacht hebben voor de behoefte van het kind en/of de ouders en onze zorg daarop inrichten, dan krijg je beter en sneller resultaat. Om dit te bevorderen organiseert IMH Nederland een basiscursus Infant Mental Health op blended wijze.

In deze cursus, met recente empirische kennis, leren we professionals werken en denken vanuit de Infant Mental Health, een visie die alle behoeftes meeneemt: het kind, de ouders, de hulpverleners én het netwerk hierom heen. Het didactisch klimaat voor professionals is inspirerend, uitnodigend, uitdagend en veilig tegelijk. Reflectie op eigen handelen, nadenken over innovatie en samenwerking in de keten zijn dan ook belangrijke kernwaarden die terugkomen in het scholingsaanbod van IMH Nederland. En daar is deze blended basiscursus Infant Mental Health op ingericht.

Download hier onze volledige folder voor alle informatie over de blended basiscursus Infant Mental Health

Opbouw cursus 

De blended basiscursus stelt enerzijds theoretische uitgangspunten van Infant Mental Health centraal en wil tevens een accent leggen op praktische toepasbaarheid. Om dit laatste te bereiken, wordt binnen de blended basiscursus Infant Mental Health  het ecologisch model van Belsky als uitgangspunt genomen. Op basis hiervan zijn de theorie en de praktische vaardigheden in 6 blokken opgedeeld:

Blok 1: Introductie Infant Mental Health
Blok 2: Normale ontwikkeling van het ouderschap en van de kindontwikkeling
Blok 3: Ouder-kind relatie
Blok 4: Kindfactoren en ouderfactoren
Blok 5: Contextuele factoren
Blok 6: Integratie

Data 2021 Arnhem

Docenten Marilene de Zeeuw en Nanniek Bijen

Online lesdag:
Dinsdag 16 maart 09:30 – 16:30
Afsluitend live dinsdag 6 + woensdag 7 juli 09:30 – 16:30 (indien er live les gegeven kan worden, zal de les plaats vinden in de regio Arnhem)

Online interactieve trainingsessies van 09:00 tot 12:00
dinsdag 30 maart, dinsdag 13 april, dinsdag 11 mei en donderdag 24 juni

 

Kijk voor alle informatie & aanmelden op deze pagina

Datum

mrt 16 2021 - jul 07 2021

Tijd

09:00 - 16:30

Kosten

€2050,-

Meer info

Read More
Categorie
REGISTREREN

Sprekers