Ga naar de inhoud

Effectief beleid implementeren in de integrale jonge kind zorg

Bekijk hier de webinar terug

Samenwerken in een geboorte – en jonge kind netwerk, resulteert in betere zorg en maakt het werken met gezinnen met ongeboren en jonge kinderen effectiever! Werken vanuit de Infant Mental Health-visie ondersteunt dit samenwerken. We nemen je daarom mee in de kansen die er liggen om de IMH-visie te implementeren binnen je organisatie en/of regio. 

In dit webinar staan we stil hoe je de IMH-visie kunt gebruiken als bouwsteen voor verbinding. De visie helpt je bij een goede probleemanalyse en helpt je op weg met praktische handvatten om de eerste stappen te maken naar implementatie van effectief beleid.

Waar start je?

We hebben de afgelopen jaren veel instellingen mogen begeleiden en dat inspireert ons :-). De stap om meer collega’s te bereiken met de IMH-visie, hangt vaak mede af van het beschikbare budget. Soms is er veel budget, maar soms is er ook beperkt budget. Stuur je dan één collega op een uitgebreide scholing? Of ga je met meer mensen aan de slag via leren op de werkvloer? Of pak je een combinatie? We willen ieders enthousiasme ondersteunen en daarom hebben we voor elk budget een implementatieplan klaar. Hieronder vind je twee van onze meest gekozen leer – en implementatietrajecten, zodat je een concreet beeld krijgt hoe je bestaande middelen kan benutten voor je eigen organisatie. 

E-learningpakket

Tot 1 mei 2025 hebben we een speciale aanbieding voor organisaties die met één of meerdere teams aan de slag willen met de IMH-visie

Incompany basiscursus & mentor

In mei 2024 start de IMH Mentor. Wil je meedoen en heb je interesse in basiscursus incompany? Laat het ons weten via info@imhnederland.nl

Effectmeting: gratis vragenlijst en tools

Vragenlijsten
Om op een goede manier te kunnen monitoren of werken vanuit de IMH-visie effectief is, hebben we gestandaardiseerde vragenlijsten ontworpen. Organisaties die bij ons aan de slag zijn, kunnen hier gratis gebruik van maken. Zo starten we met een vragenlijst over Infant Mental Health kennis & vaardigheden binnen je organisatie. Na het invullen van die vragenlijst kun je daarna gericht in beeld brengen wat er nodig is en maken we een plan op maat welke mogelijkheden en kansen er liggen in je organisatie. De vragenlijsten zijn ook zonder het afnemen van scholing mogelijk. Je kan via het pakket leren en netwerken ook bij de lijsten. 

Tools om je scholingsinvestering te onderbouwen.
De volgende documenten geven toelichting over het belang van (scholen in) de IMH-visie en kunnen je op weg helpen om de IMH-visie te implementeren binnen je organisatie. Staat jouw branche er niet bij? Laat het ons weten, want we hebben nog meer achter de schermen klaar staan. 


Pakket IMH compleet:
In onze online omgeving hebben we een compleet pakket klaarstaan, met daarin nog meer tools op beleid en strategie om de IMH-visie te implementeren in je organisatie of regio. Daarnaast krijg je in de online omgeving toegang tot onze IMH Community, al onze geaccrediteerde e-learnings, meer dan 40 webinars via het platform MinNultotVijf, voorbeeld rollenspellen en voorbeeld casuïstiek besprekingen om bij te scholen in de IMH-visie. Je ontvangt ook onze IMH map bij pakket compleet. 

Op maat advies? Wij staan voor je klaar

Marilene de Zeeuw
Specialist Leren en Innovatie | Docent | Klinisch psycholoog | IMH Specialist
Nanniek van den Heuvel - Bijen
Strategisch adviseur | Docent Onderwijsontwikkelaar | Orthopedagoog | IMH consulent
Niels van Delden
Docent | Onderwijsontwikkelaar | Orthopedagoog | IMH-specialist | Floorplay specialist
Zillah Holtkamp
Strategisch adviseur | Docent | GZ-psycholoog | IMH-specialist
Anouk van Vossen
Projectleider | Sociaal pedagogisch Hulpverlener | IMH Consulent
Vorige slide
Volgende slide

Ons team van IMH professionals heeft passie voor het vak. Naast inhoudelijke deskundigen hebben we allemaal een drive om de IMH-visie op een gedegen en tegelijkertijd ook praktische manier toepasbaar te maken in organisaties, teams en voor ouders. 

Ieder van ons heeft zijn eigen voorliefde voor een branche. Daarom is er altijd een collega die weet wat passend is bij jouw situatie. 

Wil je gebruik maken van bovenstaande acties of tips uit het webinar? Of zou je graag vrijblijvend willen sparren? Dat kan altijd. We werken door heel Nederland.

Mail je vraag naar zillah@imhnederland.nl en Zillah zal op basis van je vraag kijken welke expertise uit ons team je kan benutten. 

Volg ons ook op social media